TSK: Her zaman hazırız

Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus opersayonu için hazır. Askeri kaynaklara göre, sınır ötesi harekatta IŞİD'in 20-30 kilometre geriye süpürülmesi yeterli. Belirtilen tipte bir operasyonun özel kuvvetler yerine mekanize tank kuvvetleriyle yapılabileceği belirtiliyor.

TSK: Her zaman hazırız

Türk ordusu, Türkiye'nin Suriye'de "kırmızı çizgi" ilan ettiği Cerablus'a opersayon için hazırlıklarını tamamladı. Amaç IŞİD'i bölgeden temizlemek ve PYD'nin alanı ele geçirmesini enllemek.

Milliyet Gazetesi Yazarı Serpil Çevikcan, operasyon için Genelkurmay'ın tavrını yazdı.

Habere göre, keşif için özel birlikleri bölgeye geçtiği iddiası askeri kaynaklar tarafından doğrulanmıyor. Zira, özel kuvvetlerin daimi muharebe, keşif gibi görevleri bulunmuyor. İstihbarat hem İHA'larla hem de sahadaki yerel unsurlar aracılığıyla sağlanıyor.

Belirtilen tipte bir operasyonun özel kuvvetlerle yapılmayacağı, özel kuvvetler yerine mekanize tank kuvvetlerinin operasyona katılacağı belirtiliyor.

Değerlendirmelere göre sınıra yakın bölgede 3 bin civarında IŞİD militanı var. Askeri kaynaklara göre, tehdidin örgütün 20-30 kilometre güneye süpürülmesi tehdidin berteraf edilmesi için yeterli. Opersayon için hazır olduğunu belirten ancak karar mekanizmasının siyasi iradede olduğunun altını çiziyor.

Ankara ise asıl güçlüğün bu tip bir operasyonun sonrası olduğu görüşünde. ABD’nin operasyona vereceği desteğin boyutu, Rusya ve İran’ın Suriye’deki planları, Rus uçağının düşürülmesinin ardından oluşan gerilim ve Suriye’deki savaşın yansımaları değerlendiriliyor. Ortak görüş, "Askeri harekât kolay. Zor olan kısmı Rusya, İran, Suriye ile karşı karşıya gelinme riski."

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # tsk # ışid # suriye # operasyon # asker # cerablus