Telefon hattı üzerine kayıtlı olmayanlar da maske alabilir

Üzerine telefon hattı bulunmayan vatandaşlara, eczanelerden ücretsiz maske alabileceğine ilişkin mesaj gelmedi. Mesajın gelmemesi, bazı vatandaşların eczanelerden eli boş dönmesine yol açtı. Ulusal Kanal’ın Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre ise sorunun çözümü var. Buna göre, üzerine telefon kaydı olmayan yurttaşlar eczanelerde beyan ettiği numarayla maske temin edebiliyor.

Telefon hattı üzerine kayıtlı olmayanlar da maske alabilir

Üzerine telefon hattı bulunmayanlara mesaj gelmedi, bazı vatandaşlar eczanelerden eli boş döndü.

Ücretsiz maskeler, 11 Nisan’da İstanbul ve Ankara’da eczanelerden dağıtılmaya başlandı. İki büyükşehir dışında Zonguldak ile birlikte 11 ilde maskelerin dağıtımı yapılacak. Sağlık Bakanlığı’nın depolara ilettiği maskeler, eczanelere dağıtılıyor. İlk etapta her eczaneye 10 kutu yani 500 adet maske geliyor. Her vatandaş telefonuna gelen mesaj ve kimlik numarası ile bir hafta için 5 maske alıyor.

Ancak bazı vatandaşlara üzerine kayıtlı telefon hattı olmadığı için mesaj gelmedi. Mesaj gelmeyen vatandaşlar da ücretsiz maskelerini alamadı.

Ulusal Kanal’ın Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre bunun için bir çözüm bulunuyor. Buna göre üzerine telefon hattı kayıtlı olmayan 20-65 yaş arasındaki vatandaşların eczanelere başvurması yeterli. Bakanlık kaynaklarına göre vatandaşlar, eczaneye gittiğinde kimlik numarası ve telefon numaralarını beyan ettiği takdirde telefonlarına gelen mesajlarla maske alabiliyor.

HABER:BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

# ulusal kanal # sağlık bakanlığı # Maske # eczane