18 yıllık faili meçhul cinayet gün yüzüne çıktı

2003 yılında boğularak öldürülen Emine Akkesen'in katil zanlısı havlu üzerinde yapılan DNA incelemesi sonununda tespit edildi.

18 yıllık faili meçhul cinayet gün yüzüne çıktı

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği, 2003 ve sonraki yıllara ait faili meçhul olayların aydınlatılmasına ilişkin özel bir ekip kurdu.

Yaklaşık 7 ay önce çalışmaya başlayan özel ekip, Efeler ilçesinde 2003 yılında elleri ve ayakları bağlanıp boğularak öldürülen ve yeteri kadar delili olmadığı için faili belirlenemeyen Emine Akkesen cinayetinin dosyasını yeniden ele aldı.

Dosyaya o dönem eklenen materyalleri de tek tek inceleyen ekip, maktulün kanının bulunduğu havluyu yeniden incelenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderdi.

HAVLU ÜZERİNDE DNA İNCELEMESİ YAPILDI

Adli Tıp'tan çıkan raporda, havluda maktul dışında E.A'ya ait DNA örneği olduğu belirlendi.

Bu süreçte Eskişehir, Edirne, Konya, Isparta, Adana ve Kahramanmaraş'a giderek maktul ve şüpheliyi tanıyan kişilerin ifadesine başvurdu.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, aylar süren çalışma sonrası alınan ifadeler ve DNA örneğinin karşılaştırılması sonucu olayın failinin E.A. olduğu tespit edildi.

# aydın # gasp # Gasp Büro Amirliği # DNA # faili meçhul # efeler # İzmir Adli Tıp Kurumu # faili meçhul cinayet