Cumhuriyet yazarları ifade verdi!

Hazreti Muhammed karikatürlerini Charlie Hebdo karikatürünü köşelerine taşıyan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan savcılıkta ifade verdi. Çetinkaya ve Karan, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçlamasını kabul etmedi, takipsizlik kararı verilmesini istedi.

Cumhuriyet yazarları ifade verdi!

Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan, Charlie Hebdo'nun Hazreti Muhammed karikatürünü yayınlamaları ile ilgili soruşturma kapsamında ifade verdi.

Hazreti Muhammed'in karikatürünü köşelerinde yayınladıkları için haklarında soruşturma açılan Çetinkya ve Karan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle suçlanıyordu. İki yazar da suçlamaları kabul etmedi ve takipsizlik kararı verilmesini talep etti.

Savcılık yazarlara düşünce, vicdan ve din özgürlüğü ile ifade özgürlüğü arasındaki önceliklerinin ne olduğunu sordu. Çetinkaya bu soruya, “Her iki özgürlük de benim için eşittir." yanıtını verdi.

Hikmet Çetinkaya, Hazreti Muhammed'in ağlarken resmedilmesi ile ilgili, "O gözyaşı, bir Müslüman dindarın böyle bir terör eylemine karşı göstermiş olduğu duruşun ifadesi" açıklamasını yaptı.

Ceyda Karan da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Paris'teki saldırıya tepki yürüşüne katılmasını örnek göstererek kendini savundu. Karan "amacım Başbakan’ın, Paris’teki yürüyüşe katılarak sergilediği dayanışmanın bir benzerini, basın mensubu olarak sergilemekti" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# Charlie Hebdo # hikmet çetinkaya # m # köşe yazarları # ceyda karan