1 Mayıs’ta kahramanlar anılacak

Sağlık emekçileri bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Kovid-19 ile mücadelede hayatını kaybeden kahramanlara adayacak. Sağlık-İş Sendikası öncülüğünde yurdun dört bir yanındaki hastanelerde sağlıkçılar için bir dakika saygı duruşunda bulunulacak. Ardından taleplerin yer aldığı bir basın açıklaması yapılacak.

1 Mayıs’ta kahramanlar anılacak

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlıu, Prof. Dr. Feriha Öz… Bu yıl 1 Mayıs’ın sloganı sağlıkçılar olacak. Salgınla mücadelede yitirdiklerimiz anılacak…

Kovid-19 salgınına karşı sağlık emekçileri en ön cephede mücadelesini sürdürüyor. Başarının kazanılacağı bu mücadelede yitirdiğimiz sağlık çalışanları da oldu.

İşte canla başla çalışan o emekçiler için Türk-İş’e bağlı Sağlık-İş Sendikası’ndan önemli bir adım geldi.

Sendika bu yıl 1 Mayıs’ı salgınla mücadelede hayatını kaybeden sağlık emekçilerine adadı. Bu kapsamda 1 Mayıs Cuma günü Türkiye’nin dört bir yanındaki hastanelerde eş zamanlı anma törenleri olacak. Sağlıkçılar hastanelerde hayatını kaybeden kahramanlar için saygı duruşunda bulunacak.

Konuya ilişkin sendikanın İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban Ulusal Kanal’a konuştı. Sarıçoban, saygı duruşunun ardından taleplerin yer aldığı basın açıklamasını da kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

# 1 mayıs # Sağlıkİş Sendikası # sağlık emekçileri