Davutoğlu'ndan avukatların aranmasına ve özel güvenliklere dair açıklama

Davutoğlu'ndan avukatların aranmasına ve özel güvenliklere dair açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu düzenlediği basın toplantısıyla gündeme dair konuştu.

İşte Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ’IN ŞEHİT EDİLMESİ Çok yönlü olarak bu araştırma yürütülüyor. Teröristlerin bir kısım yurt dışı bağlantıları oldu. İstihbarat birimlerimiz çalışıyor, ne olursa olsun onlara ulaşılacak. Soruşturma, araştırma derinleştirilerek yürütülecektik. Şehit savcımızı katledenler hesaplarını verecekler mutlaka.

Böylesi üzücü olayların ardından geniş kapsamlı çalışmalar yapılır ama acaba nerede aksama var diye bakanlıklarımız çalışmalarını yürütür. Bu analizin yapılması gerekir.

ÖZEL GÜVENLİKLER KALDIRILACAK MI? Burada özel güvenlik yapılarında çalışan vatandaşlarımızın hakları mağdur edilmeden, atılması gereken adımlar atılır. Emniyet birimlerimiz de koordinasyonumuzun artırılması ve kamu kurumlarının korunmasını sağlayacak önlemler alacak.

Özel güvenlik kurumlarında çalışanların hakları mağdur etmeden yeni düzenlemeler yapabiliriz.

AVUKATLARIN ADLİYE GİRİŞLERİNDE ARANMASI Yargı mensuplarına saygımız güvenimiz tamdır. Avukatlara yönelik bir tedbir değil. Avukatlık adı altında teröre önlemdir. Başka bir kurumun kıyafetini giyip yapılsaydı o kuruma da aynı önlemler alınırdı.

Avukatlarımıza yönelik bir şey değil bu. Bu tedbirler avukatlığa yönelik değil, teröristlere alınacak bir tedbirdir. Barolar birliğine ve avukatlarımıza sağ duyulu olma çağrısında bulunuyorum. Bu tecrübe bize gösterdi ki bazı tedbirleri almayız. Bu olay yaşanmamış gibi sayamayız.

Güvenlik güçlerimiz en çağdaş, en kibar biçimde bu aramaları gerçekleştirecektir. Güvenliği sağlamak zorundayız ve bu konuda kararlıyız.

# açıklama # Davutoğlu # avukatlar # özel güvenlik # aranması