İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: ''ABD ve AB ile ilişkilerimiz tutarlılıkla sürdürülsün''

ABD Başkanı Biden'ın NATO ve Türkiye'den isteyip de alamadığı beklentileri İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis kürsüsünden söyledi. Türkiye'nin dış politikadaki kararlı adımlarını hedef alan Akşener, ABD ve Avrupa Birliği ile iyi ilişkiler kurması gerektiğini savundu. öne sürdü. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, ABD Başkanı gibi Çin ve Rusya ile iyi ilişkilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: ''ABD ve AB ile ilişkilerimiz tutarlılıkla sürdürülsün''

Atlantik ittifakını çıkış yolu adresi olarak gösterdi. Avrasya cephesinin ise hedef tahtasına koydu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, NATO zirvesi üzerinden Türkiye’nin dış politikasının savrulduğunu iddia etti:

- İktidarın memleketin her kritik meselesinde yaşadığı savrulmalardan artık bıktık. Biz bıktık, ama onlar savrulmaktan bıkmadı.

Akşener, Atlantik cephesinin Türkiye'ye yönelik Doğu Akdeniz, PKK/PYD ve diğer alanlardaki saldırılarını görmezden geldi. ABD ve diğer ülkelerle iyi ilişki kurulmamasının nedeni olarak Türkiye'yi gösterdi:

- İsteriz ki, bölgemizdeki ülkelerle, Avrupa Birliği’yle, Amerika’yla olan ilişkilerimiz de, bu ciddiyetle, bu tutarlılıkla sürdürülsün. Sürdürülsün ki, böylece Türkiye, ekonomik coğrafyasının potansiyelinden, en üst seviyede faydalanabilsin.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Türkiye'nin Çin ve Rusya ile olan ilişkilerinden duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi:

- S-400’lerin, bir şekilde kullanım dışı bırakılması durumunda, yıllardır, adeta Rusların amigoluğunu yapan siyasetçi ve gazetecilerin, nasıl tepki vereceğini merak ediyorum. Mesela; Rus donanmasının, Doğu Akdeniz’e girişini savunanların, veya Çin’le Türkiye’yi, stratejik ortak haline getirmek isteyenlerin akıbetini, merak ediyorum.

# abd # türkiye # rusya # pkk # İyi Parti # çin # pyd # ekonomi # meclis # türk # nato # meral akşener # Akşener # NATO Zirvesi