Çavuşoğlu, barzani ve aliyev ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 50. Dünya Ekonomik Forumu için bulunduğu Davos kasabasında, temaslarına devam ediyor. Bakan Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Neçirvan Barzani ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Çavuşoğlu, barzani ve aliyev ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'yi temsilen gittiği Davos zirvesi kapsamında ikili temaslarda bulunuyor.

Dışişleri Bakanı, Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Görüşme basına kapalı yapıldı.

Çavuşoğlu'nun, Türkiye'nin, ABD ile İran arasındaki gerginliğin ardından Irak'la dayanışma içinde olduğunu, krizin aşılması için aktif çaba gösterdiklerini ifade ettiği belirtildi.

Irak'taki sorunların bir an evvel aşılarak istikrara kavuşması için Türkiye'nin elinden gelen desteği vereceğini söyleyen Çavuşoğlu, bu amaçla ilgili taraflara görüşlerini aktardıklarını kaydetti.

Çavuşoğlu'nun bir diğer görüşmesi de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile oldu.

Çavuşoğlu ve Aliyev görüşmede ikili ilişkilerin yan sıra bölgesel gelişmeleri de ele aldı.

Görüşmelerin ardından Dışişleri Bakanı, "Avrasya İçin Yeni Vizyon - Sürdürülebilir Kalkınma İçin Ortaklıklar Toplantısı"na katıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia'nın da katıldığı toplantı basına kapalı yapıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin "Yükselen Asya kıtasına" yönelik vizyonu hakkında bilgi verdi.

Asya'nın yeniden dünyanın ağırlık merkezi haline geldiğini vurgulayan Çavuşoğlu, 'Yeniden Asya' girişimimiz ülkemizi Asya çağında doğru yerde konumlandıracak." değerlendirmesinde bulundu.

ulusal.com.tr

# aliyev # barzani # çavuşoğlu