Plan ve Bütçe Komisyonu "Torba Yasa Tasarısını" görüşüyor

Meclis, yoğun bir haftayı daha geride bırakıyor. Haftanın son gününde Plan ve Bütçe Komisyonu "Torba Yasa Tasarısı" görüşmeleri için mesai yapacak. Tasarı, 18 ve 25 yaşındaki gençlerin, Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının silinmesini kapsıyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu "Torba Yasa Tasarısını" görüşüyor

dsf///

Meclis’te bugün Plan ve Bütçe Komisyonu mesaide olacak. Komisyon, hükümetin eylem ve reformlarının büyük bir kısmını kapsayan "Torba Yasa Tasarısı" görüşmelerine devam edecek. Tasarı, 52 maddeden oluşuyor.

Komisyon, 18 ile 25 yaş aralığındaki gençlerin genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi ve zorunlu trafik sigortasındaki düzenlemeleri ele alıyor.

Saat 11'de başlayan görüşmelerde, 15 bin polis ve 2 bin 610 Sosyal Güvenlik Kurumu denetmeni alınması gibi konular da masaya yatırılıyor.

Hafta içinde öne çıkan gündem maddesi, AKP ile CHP arasında yürütülen dokunulmazlık zirvesi oldu. Dün yapılan zirvede AKP, anayasaya eklemeyi düşündükleri geçici maddenin kapsamına ilişkin CHP'ye yeni bir öneride bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı bu önerinin, "Savcılığın hazırladığı Meclis'e ulaşmış ve ulaşmamış" bütün dosyaların işleme koyulması olduğunu açıkladı. CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel de öneriye en kısa sürede yanıt vereceklerini belirtti.

Genel Kurul'un gündeminde ise Avrupa Birliği kriterlerinden olan İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na ilişkin yasa tasarısı vardı.

İlk 6 maddesi kabul edilen tasarı kabul edilirse 11 üyeli bir kurum oluşturulacak. Bu kurumun 8 üyesini Bakanlar Kurulu, 3 üyesini de Cumhurbaşkanı atayacak.

Dışişleri ile Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu da mesaideydi. Dün toplanan Dışişleri Komisyonu, "İnsan kopyalanmasın yasaklanmasına ilişkin protokolü" kabul etti. Protokol insan kopyalamasına ilişkin her türlü girişimi "Suç" olarak nitelendirecek. Komisyondan geçen protokol, Genel Kurul'a sevk edilecek.

ulusalkanal.com.tr

# Plan ve Bütçe Komisyonu # torba yasa tasarısı