İngiltere'deki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi!

İngiliz polisi, başkent Londra'daki terör saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiğini, biri polis 20 kişinin yaralandığını bildirerek, "Saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyoruz. Saldırgan etkisiz hale getirildi." açıklamasını yaptı. Bu arada İskoçya Parlamentosundaki bağımsızlık görüşmeleri ertelendi

İngiltere'deki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi!

İngiltere'nin başkenti Londra'da Parlamento binası önü ve çevresinde silah sesleri duyuldu.

Saldırılardan birinde, parlamento bahçesinde bir polise bıçaklı saldırı düzenlendi. Polisin yaralandığı, parlamento binasına girmeye çalıştığı tahmin edilen saldırganın ise vurulduğu açıklandı.

İngiliz basındaki haberlerde, bölgedeki bir başka saldırıda ise 4x4 araçla Westminster Köprüsü üzerinde 10'dan fazla insanın ezildiği belirtildi. Reuters'ın servis ettiği bir fotoğrafta, bir otobüsün lastiğinin altında yatan bir kadının bedeni görüldü.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yaralıların sayısı ise 20'ye yükseldi

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İki saldırının da aynı kişi tarafından yapılıp yapılmadığı henüz bilinmiyor. Ancak iddiaya göre, saldırgan önce araçla sivilleri ezdi, ardından da parlamento bahçesindeki polise bıçakla saldırdı.

Parlamentonun oturumlarına ara verildi. Başbakan Theresa May'in güvende olduğu bildirildi. İngiltere Meclis Başkanı bir polisin bıçaklandığını, saldırganın ise vurulduğunu söyledi.

İngiliz istihbarat teşkilatı MI5 olayın terör olarak nitelendirilmesi için erken olduğunu söyledi. Westminster metro istasyonu da polisin isteği üzerine kapatıldı. Londra polisinden de saldırının terör vakası olduğunu değerlendirdiklerine dair açıklama geldi.

Bu arada İskoçya Parlamentosundaki bağımsızlık görüşmeleri ertelendi

ulusalkanal.com.tr

# ingiltere # parlamento # silah sesleri