BAE'den Girit'te kışkırtma

Doğu Akdeniz'de tansiyonun yükseldiği bir dönemde, Abu Dabi yönetimi Suda Hava Üssü'nden Türkiye karşıtı mesaj verdi. Birleşik Arap Emirlikleri Genel Kurmay Başkanı, Girit adasına F-16 ile indi. Yunanistan Genel Kurmau Başkan ile poz verdi. Görüntüler, basına yansıdı...

BAE'den Girit'te kışkırtma

ABD denetiminde İsrail ile Filistin'e ihanet anlaşmasını imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri şimdi de Yunanistan ile birlikte kışkırtıcı hamleler peşinde.

Birleşik Arap Emirlikleri Genelkurmay Başkanı Al Rumaithi, Girit Adası'nda bulunan Suda Hava Üssü'ne F-16 savaş uçakları ile geldi.

Daha sonra Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros il ile bir araya gelen Al Rumaithi, mevkidaşı ile ortaklık pozları verdi.

İki isim yaptıkları görüşmede, işbirliği mesajlarını yineledi. Askeri düzeyde iş birliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Ankara-Atina geriliminin ardından Birleşik Arrap Emirlikleri, bölgeye askeri destek vereceğini ilane etmişti. Abu Dabi yöetimi Suda Hava Üssüne, 4 adet f-16 göndereceğini bildirmişti.

ulusal.com.tr

# abd # doğu akdeniz # Atina # F16 # Abu Dabi