İçişleri Bakanlığı'ndan Ankara bombacısının kimliğiyle ilgili resmi açıklama

Ankara'daki bombalı terör saldırısının faili PKK'lılar belirlendi. İçişleri Bakanlığı failin, Balıkesir Üniversitesi Turizm Otelcilik 2. sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Seher Çağla Demir olduğunu açıkladı. Bakanlık açıklamasında bombacının bir süre PKK kamplarında daha sonra da Suriye'deki YPG kamplarında eğitim aldığı belirtildi. Kadın bombacının Suriye'nin Ayn el Arap bölgesinde Türkiye'ye geçiş yaptığı öğrenildi. Araçtaki ikinci bombacının da Ö. Ü. adlı PKK bağlantılı biri olduğu ifade ediliyor. Emniyet kaynakları, saldırıda kullanılan aracın 22 Şubat'ta Şanlıurfa Viranşehir'den alındığı, Gaziantep ve Diyarbakır'a gittiği, bombanın da Ankara Kızılcahamam'da yüklendiğini belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı'ndan Ankara bombacısının kimliğiyle ilgili resmi açıklama

Ankara'daki bombalı saldırının failleri netleşti. İçişleri Bakanlığı, bombacının Balıkesir Üniversitesi Turizm Otelcilik 2. sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Seher Çağla Demir olduğunu açıkladı.

Bakanlık açıklamasında 1992 Kars doğumlu Demir’in 2013’te terör örgütü PKK’ya katıldığını bir süre PKK kamplarında daha sonra da Suriye'de YPG kamplarında eğitim aldığı belirtildi. Demir'in PKK içinde "Avaşin" kod adını kullandığı öğrenildi.

Suriye'nin Ayn el Arap bölgesinden Ocak ayında Türkiye'ye geçtiği ifade edilen teröristin, Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde terör örgütü üyeliği suçundan yargılandığı ortaya çıktı.

Öte yandan, savcılık kaynaklarına göre olay yerindeki 9 numaralı cesedin yakınları ortaya çıkmadı. 9 numaralı cesedin ikinci terörist Ö.Ü adlı kişi olduğu değerlendiriliyor.

Terörist Seher Çağla Demir'in Kandil'e geçmeden HDP eylemlerine katıldığı da tespit edildi. Bombacı terörsit HDP'nin eski adı olan BDP pankartı altında katıldığı eylemlerin görüntüleri de bulunuyor.

Saldırıda kullanılan aracın seyri de ortaya çıktı. 22 Şubat’ta Şanlıurfa Viranşehir’de galeriden satın alınan aracın parası tam ödenmediği için devir işlemleri yapılmadı. Şanlıurfa’dan ayrılan aracın Gaziantep ve Diyarbakır'da izine rastlandı. Bombanın araca Ankara Kızılcahamam'da yüklendiği değerlendiriliyor.

Son olarak da 27 Şubat'ta Ankara’da görülen araç Gaziantep’te bir şahıs adına çıkarılan HGS kartıyla otoyollardan geçiş yaptı. Bu şahıs da Gaziantep’te gözaltına alınarak Ankara’ya gönderildi.

Bombalı aracın, saldırıdan bir gün önce Eskişehir Yolu’nda benzin aldığı, benzin alındıktan sonra dönüş yaparak Kızılay’a doğru gittiği güvenlik kameralarından tespit edildi. Genelkurmay kavşağından Kızılay yönüne giren aracın, Atatürk Bulvarı’nda 2 tur attığı, son olarak Kızılay’dan Sıhhiye’ye gittiği, burdan dönüş yaparak patlama noktasına geçtiği belirledi. Polis şimdi aracın Ankara'daki 15 gün boyunca nere gizlendiğini araştırıyor.

ulusalkanal.com.tr

# efkan ala