TGB'ye Instagram sansürü: Afganistan'a destek mesajı sonrası resmi hesap kapatıldı

ABD'li sosyal medya platformu Instagram'ın, Afganistan'ın ABD'ye karşı kazandığı zaferi destekleyen Türkiye Gençlik Birliği’ne uyguladığı sansür tepki çekti. TGB’den yapılan açıklamada, ''Instagram emperyalizmin yenilgisini gizleyemez" denildi.

TGB'ye Instagram sansürü: Afganistan'a destek mesajı sonrası resmi hesap kapatıldı

ABD merkezli sosyal medya uygulaması Instagram, Türkiye Gençlik Birliği’nin, ''Afganistan'ın ABD'ye karşı kazandığı zaferi selamlıyoruz!'' şeklindeki açıklamasını ''şiddet veya tehlikeli örgütler'' içerdiği gerekçesiyle yayından kaldırmıştı. Açıklamada, ABD’nin tüm dünyada olduğu gibi Afganistan’da da yenildiği vurgulanmış ve zafer kazanan Afgan halkına selam gönderilmişti.

Kullanıcılarına sözde ifade özgürlüğü vadeden platform şimdi de Türkiye Gençlik Birliği’nin resmi hesabını erişime kapattı.

TGB Genel Başkan Yardımcısı Naci Önenköprülü, sosyal medya tekellerinin psikolojik savaşın bir aracı olarak kullanıldığını, bu yolla Türkiye düşmanlığı yapıldığını söyledi:

- ABD’nin aldığı darbelerin sayısı arttıkça zorbalıkları da artıyor. Günümüzde yalan ve psikolojik savaşın merkezi haline gelen emperyalizmin güdümündeki sosyal medya tekelleri mazlum milletlere saldırının bir aracı haline geldi. Bu mecralarda terör propagandası, çocuk istismarı gibi en aşağılık suçlar bile serbestken Türkiye’yi savunmak, Afganistan’ın zaferini kutlamak yasak. Bu tür saldırılar emperyalizmin yenilgisini gizleyemez. Ülkemizin acilen bu saldırılara karşı tedbirlerini arttırması gerekiyor. Rusya ve Çin'deki modeller örnek alınarak ülkemizde de yerli ve milli bir sosyal medya altyapısı kurulmalıdır.

# rusya # amerika # sosyal medya # çin # Afganistan # tgb # emperyalizm # ınstagram # türkiye gençlik birliği # şiddet # çocuk istismarı