Adalet Partisi referandum oyunu açıkladı

ADALET Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Ankara’da yaptığı basın açıklamasında, AKP iktidarının politikalarıyla, getirilmek istenen Başkanlık sistemine ilişkin görüşlerini açıkladı. “Adalet Partisi olarak, Türkiye’de Parlamenter rejimin yok edilmesinden yana değiliz” diyen Öz, “Türkiye’nin kaderine, Türk halkı karar vermelidir. Bu da parlamenter rejimle mümkündür” diye konuştu.

Adalet Partisi referandum oyunu açıkladı

ADALET Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Ankara’da yaptığı basın açıklamasında, AKP iktidarının politikalarıyla, getirilmek istenen Başkanlık sistemine ilişkin görüşlerini açıkladı.

“Adalet Partisi olarak, Türkiye’de Parlamenter rejimin yok edilmesinden yana değiliz” diyen Öz, “Türkiye’nin kaderine, Türk halkı karar vermelidir. Bu da parlamenter rejimle mümkündür” diye konuştu.

İktidarın, milletvekillerini ‘Hayır oyu verirseniz, sizi cemaatçi ilan ederiz’ diye tehdit ettiğini de belirten Vecdet Öz şunları söyledi:

“Rejimin birinci aşamasını by-pass ettiler. Parlamenter sistemi ortadan kaldıracak olan, rejimi değiştirecek olan treni yola çıkarttılar. 18 maddeyi değiştirdiler. Şimdi referanduma gidiyorlar. Çok büyük algılar yaratarak, 18 maddeyle Türkiye’deki bütün hak ve özgürlükleri bir kişinin iki dudağı arasına verecekler.”

ulusalkanal.com.tr

# referandum # oy # adalet partisi