Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yunanistan Türkiye'nin tezini kabul etmiş oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya ile Yunanistan arasındaki İyon Denizi Anlaşması'nın, Türkiye'nin tezlerini doğruladığını belirtti. Çavuşoğlu, haritalarla Akdeniz’deki gelişmeleri değerlendirdi. Libya konusunda da açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “Dengeler bakımından Mısır için en mantıklısı Türkiye ile işbirliği yapmak” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yunanistan Türkiye'nin tezini kabul etmiş oldu

Bir televizyon programına konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yunanistan'ın Ayasofya hakkında açıklamalarına değinen Çavuşoğlu, "Esasen dini azınlıkların hakları konusunda sadece bize değil, dünyaya ders verecek en son ülkelerden biri Yunanistan. Avrupa'da camisi olmayan tek başkent Atina. Selanik'te sürekli açık bir cami yoktur. Batı Trakya'da Türk azınlıkların seçtiği müftüler namaz kıldırdığı için ceza aldı. Oradaki Türk azınlık, Türk adını da kullanamıyor. Yunanistan bu konuda üç kere mahkum edildi." diyerek Yunanistan'ın dini hoşgörü politikalarını masaya yatırdı.

Doğu Akdeniz hakkında ise Mısır'la iş birliği yapmanın en mantıklı yol olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "İstikrarlı bir Mısır'a ihtiyaç olduğunu" söyledi.

# libya # mısır # ayasofya # çavuşoğlu