MARBLE Doğaltaş Fuarı kapılarını açtı

İzmir’de düzenlenen Uluslararası MARBLE Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl 11 ülkeden 200’ye yakın firmanın katılımıyla kapılarını açtı. Fuarda Çekyalı sanatçı Patrik Prosko (patrik prosko)’nun antika niteliğindeki 539 eserle oluşturduğu Atatürk portresi dikkat çekti.

MARBLE Doğaltaş Fuarı kapılarını açtı

İzmir’de 26’ncısı düzenlenen MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri fuarına ilgi yoğundu.

Fuara bu yıl; Almanya, Fransa, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi 11 farklı ülkeden 200’e yakın firma katıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, koronavirüs salgını döneminde ihracat rakamlarının moral kaynağı olduğunu söyledi.

MADEN SEKTÖRÜNDEKİ İHRACAT ARTTI

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, madencilik sektöründeki ihracatın geçen yıla oranla gösterdiği artışa dikkat çekti.

ATATÜRK ESERİ FUARA DAMGA VURDU

Öte yandan doğaltaş fuarında sergilenen Çekyalı sanatçı Patrik Prosko’nun antika niteliğindeki 539 eserle yaptığı Atatürk portresi ziyaretçiler tarafından ilgi ile karşılandı.

Çekyalı sanatçı Patrik Prosko da eserin orta çıkış hikayesini anlattı.

- Türkiye’ye çok sık geldim gittim. Eski yerleri, antikacıları, pazarları dolaştım. Atatürk’ün özellikle hayatına dokunmuş eserlere yer verdim. Onun şapka ile kılık kıyafet devrimini, harflerle harf devrimini, cetvelle onun geometriye olan ilgisini anlatmak istedim. Ziyaretçilerin ilgisinden dolayı da oldukça mutluyum.

Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri fuarı kapılarını 28 Ağustos’ta kapatacak. Katılımcılar tarafından beğeniyle karşılanan Atatürk portresi de 27 Ağustos’a kadar ziyarete açık olacak.

# izmir # firma # fuar # çekya # eser # atatürk portresi