NATO'dan flaş Libya açıklaması: Destek vermeye hazırız

Libya sahasındaki hareketlilik sürüyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı birlikler "Barış Fırtınası Operasyonu" ile, Hafter güçlerini köşeye sıkıştırdı. Öte yandan NATO'dan Serrac hükümetine destek açıklaması geldi. Nato Gene Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO, Trablus hükümetine destek vermeye hazır." ifadelerini kullandı.

NATO'dan flaş Libya açıklaması: Destek vermeye hazırız

Libya'da meşru Ulusal mutabakat Hükümetinin 25 Mart'ta başlattığı "Barış Fırtınası" operasyonu başarıyla devam ediyor.

Hafter güçeri savunma pozisyonunda. Serrac hükümetine bağlı birlikler, Hafter'e bağlı çok sayıda milisi etkisiz hale getiriyor.

Operasyon kapsamında, dört uçak, bir helikopter, iki SİHA ile çok sayıda tank, top, zırhlı araç ve ağır silahların yanı sıra milislerin kullandığı tesislerin imha edildi.

Türk askerlerinin bölgedeki eğitim ve danışmanlık görevi de Libya Hükümetinin güveniğini sağadığı bölgede sürüyor.

Hafter ise Trablusa yönelik saldırılarında sivilleri hedef alıyor. Birleşmiş Milletler Libya Özel Misyonu'nun paylaştığı rakamlara göre, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 28 kişi yaralanırken en az 5 sivil hayatını kaybetti.

Bu arada NATO'dan Serrac hükümetine destek açıklaması geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "BM tarafından tanınan Serrac hükümeti ile Hafter aynı kefeye konulmaz. NATO, Trablus hükümetine destek vermeye hazır." değerlendirmesinde bulundu.

# libya # nato # stoltenberg # hafter # Trablus hükümeti