Nusret-2021 tatbikatı Çanakkale'de başladı

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Nusret-2021 Davet Tatbikatı, Çanakkale Saros Körfezi'nde başladı. 28 Ekim'de sona erecek tatbikata, Azerbaycan, Pakistan, Libya gibi ülkelerin yanı sıra NATO üyesi ülkeler de katıldı.

Nusret-2021 tatbikatı Çanakkale'de başladı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Adalar Denizi'ndeki haklarının korunması konusundaki kararlılığını yansıtacak Nusret-2021 Davet Tatbikati Saros Körfezi'nde başladı.

Tatbikat öncesi Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, müttefik ülkelerin tatbikata katılımının önemine dikkat çekti.

28 Ekim'de sona erecek olan tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan, 6 mayın avlama gemisi, 1 komuta kontrol gemisi, 1 korvet, 1 karakol botu, 1 helikopter, 1 su altı savunma görev timi, 1 hafif otonom su altı aracı timi katılıyor.

Tatbikatta Hava Kuvvetleri Komutanlığından 4 F-16, ve 1 C-130 ile Sahil Güvenlik Komutanlığından 2 Sahil Güvenlik Botu, İspanya'dan 1 komuta kontrol gemisi, İspanya, İtalya, Türkiye ve Yunanistan'dan birer mayın avlama gemisi olmak üzere 5 gemi, çeşitli ülkelerden de 57 gözlemci ve 3 karargah subayı yer alıyor.

# çanakkale # libya # Azerbaycan # pakistan # deniz kuvvetleri # saros körfezi # korvet