İstanbul Barosu'nda DHKP-C'li fotoğrafına tepkiler büyüyor

CHP, HDP ve İstanbul Barosu yönetimi, ölen DHKP-C'li avukat Ebru Timtik için aynı cephede birleşti. Terör örgütü üyesi avukatın fotoğrafı binaya asıldı. İçişleri Bakanı Soylu'nun talimatıyla poster kaldırtıldı. Yoğun tepkiler üzerine barodan da geri adım geldi. Binaya Türk bayrağı asıldı. Vatan Partisi ise suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

İstanbul Barosu'nda DHKP-C'li fotoğrafına tepkiler büyüyor

Terör örgütü desteklendi, DHKP-C'linin fotoğrafı asıldı. Ölen örgüt üyesi Ebru Timtik anıldı. İstanbul Barosu, CHP ve HDP teröristle aynı cephede birleşti.

Ebru Timtik... Onun elinde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın kanı var. Dosyası ise kabarık. İşte bu görüntüler de bunun kanıtı.

Olay 10 yıl önce yaşandı. Timtik, evladını terörün pençesinden almak isteyen anneyi böyle uzaklaştırmaya çalışıyor.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden iki DHKP-C’li teröriste yardım ettiği belirlenen Ebru Timtik, ölüm orucunda hayatını kaybetti. Çok geçmeden fotoğrafı İstanbul Barosu'nun binasına asıldı.

Terörist için anma yapıldı. CHP İl Başkanı Canan Kaftancı oğlu da bir taziye konuşması yaptı.

PKK'nın siyasi kolu HDP ise sosyal medyadan tepkisini gösterdi. Açıklamada "Öfkeliyiz" dendi.

Polis ekipleri ise o fotoğrafı kaldırttı. İçişleri Bakanı Süleyman Süleyman bizzat harekete geçti. Olaya tepkisi de sert oldu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de İstanbul Barosu'na asılan fotoğrafla ilgili konuştu.

Vatan Partisi de suç duyurusunda bulunacak. Bilgiyi partinin Merkez Yürütme Kurulu üyesi Avukat Zeynep Küçük Ulusal Kanal canlı yayınında paylaştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yazılı açıklamada bulunu.

Öte yandan İstanbul Barosu büyüyen tepkiler üzerine bir açıklama daha yaptı. Algı operasyonu yapıldığı iddia edilen açıklamada, "İstanbul Barosu, bu noktadaki tavrının işareti olarak binaya Türk Bayrağı çekmiştir." denildi.

ulsual.com.tr

# chp # hdp # ebru timtik # vatan partisi # istanbul barosu