“Özgür, hür düşünen insanlarız. Sürü müyüz yani?“

Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen AKP Milletvekili İdris Bal, zehir zemberek açıklamalar yaptı. Açılımın ülkeyi bölünmeye götüreceği, Mısır politikasının iflas edeceği gibi tespitlerde bulunan Bal, doğruları söylediğini ve sözlerinin arkasında olduğunu vurguladı. "Özgür, hür düşünen insanlarız. Sürü müyüz yani?" diye sordu.

AKP'ye yönelik eleştirileriyle sık sık gündeme gelen ve ihraç istemiyle disipline sevk edilen AKP Mİlletvekili İdris Bal önemli açıklamalar yaptı.

Bal, "partiyi küçük düşürücü ve hakaret içeren beyanlar" söylediği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi.

Özgür, hür düşünen insanlarız. Sürü müyüz yani? Bir partiye girince ceketini, paltonu kapıda asmak gibi o partinin şeklini mi alacaksın, her şeyi alkışlayacak mısın? Birileri beni vekil yaptı diye doğru bildiğime yanlış demem. Ama hiçbir zaman hakaret etmedim, küfretmedim.

Bal, açılım sürecinin Büyük Kürdistan'a hizmet edeceğini ve Türkiye'yi böleceğine işaret etmişti. Bal, eleştirilerinin hakaret olmadığın, gerçekleri söylediğini vurguladı.

"Çözüm süreci iyi gitmiyor" demek hakaret mi? Onu söylemeyene şaşmak lazım, söyleyene değil. "Mısır’ı kaybetmeyelim" dedim, çıkan netice meydanda. "Kuzey Suriye’de bir devletçik kurulabilir, bunlar taban kazanabilir" demişim, Mart’ta demişim, sonuç ortada, yalan mı demişim? Durduğumuz yer aynı, özür dileyecek bir şey yapmadım. Zaman kimi haklı çıkaracak göreceğiz.

İhraç talebi "tedbirli" alındığı için AKP Grup toplantılarına katılamadığını belirten Bal, bunun çok ağır bir durum olduğunu ve istifayı düşündüğünü kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

# açıklama # Kütahya # idris bal # akp milletvekili # özgür