Kongrede seçilemeyen o isim yardımcısı olacak

PKK açılımının mimarlarından Murat Özçelik’i CHP Parti Meclisi’ne alma planı uygulandı. Kılıçdaroğlu grup başkanvekili adayı Levent Gök ile Halit Toraman parti Meclisi’nden istifa ettirdi. Kongrede seçilemeyen Murat Özçelik haftaya parti meclisine girecek ve CHP Genel Başkan yardımcısı olacak.

Kongrede seçilemeyen o isim yardımcısı olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış politika başdanışmanı olan Murat Özçelik’i parti Meclisi’ne alma ve genel başkan yardımcısı yapma planı tamamlandı.

Müsteşarlık döneminde AKP-PKK açılımının beyin takımında yer alan Özçelik, kurultayda delegelerden çizik yemiş ve parti meclisine seçilememiş, sıralamada 2. yedekte kalmıştı.

Kılıçdaroğlu bunun üzerine Genel Başkan Yardımcısı yapmak istediği Özçelik için formül arayışına girdi. Özçelik’i önce başdanışmanı yaparak ekibine kattı. Ardından CHP Grup Başkanveklliğine aday gösterdiği Levent Gök ile Halit Toraman’ın parti Meclisi’nden istifasını istedi.

İki milletvekilinin istifasıyla birlikte Murat Özçelik’in önü açıldı. Özçelik’in 24 Ekim'de yapılacak toplantıda parti meclisine girmesi ve MYK’ya da Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yapılması bekleniyor.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun aday gösterdiği Levent Gök ilk iki turda düşük bir oy olarak grup başkan vekilliğine seçilemedi. Ulusalcı vekillerin adayı İzzet Çetin ise birinci olduğu seçimler iki aday da yeterli sayıya ulaşılamadığı için ertelenmişti. CHP grup başkanvekilliği seçimlerinin 22 Ekim Çarşamba günü yapılması planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # chp # pkk # kılıçdaroğlu # Murat Özçelik # pm