Cumhuriyet bölünüyor mu?

Cumhuriyet Gazetesi ikinci kez bölünmenin eşiğine geldi. Gazeteye liberal kalemlerin transfer edilmesi yönetimi ikiye böldü. Orhan Erinç, Mustafa Balbay, Cüneyt Arcayürek ve İbrahim Yıldız gibi isimler transferlere tepki göstererek izne ayrıldı. Gazetenin "bölünme" iddiasına karşı "transferler oy birliği ile yapıldı" açıklamasını getirdi. Bu açıklama bizzat Mustafa Balbay tarafından yalanlandı.

Cumhuriyet bölünüyor mu?

Cumhuriyet Gazetesi yıllar sonra bir kez daha bölünmenin eşiğine geldi.

Ergenekon tertibi sürecinde çizgisinde kayma yaşanan gazetede, son krizin perde arkasında yine "dönüşüm atağı" var!

Hikmet Çetinkaya ve Akın Atalay gibi liberal isimlerin yönetimi elinde bulundurduğu Cumhuriyet'te, "transfer atağı" adı altında kadroya 6 kişi dahil edildi. Bu isimler Aydın Engin, Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Ceyda Karan ve Özgür Mumcu oldu. Yeni isimlerin transferi üzerine Cumhuriyet Vakfı yönetiminde tartışma başladı.

Transferlere tepki gösteren isimler Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, uzun yıllar Ankara Temsilciliği yapan CHP Milletvekili Mustafa Balbay ve önde gelen yazarlardan Cüneyt Arcayürek oldu. Vakfın yönetiminde yer alan 3 isim izne çıktı.

Ancak haberin yayılmasının ardından Cumhuriyet'in internet sitesinde jet bir açıklama yayımlandı. Açılamada gazetede bir kriz olmadığı, transferlerin yönetimin oy birliği ile yapıldığı savunuldu.

Gazetenin bu açıklaması, tartışmaların odağındaki isimlerden biri olan Mustafa Balbay tarafından yalanlandı. Balbay, twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Aydın Engin'in Cumhuriyet Gazetesi'nde yazmasını hiç bir dönemde onaylamayacağını" belirtti. Vakıf Başkanı Orhan Erinç'in de "transferlere onay vermedim" dediği ifade ediliyor.

Gazete kaynakları, yeni operasyonun İcra Kurulu'ndaki gücü elinde toplayan Akın Atalay tarafından yapıldığını belirtiyor. Yaşananlar gazete içerisinde "Bu yetmez ama evetçilerin gazeteye el koymasıdır" diye yorumlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

# Ahmet Şık # balbay # cumhuriyet # Mumcu