Biontech mi Sinovac mı?

Aşılama tercihi kafa karışıklığına neden oldu. Aşı tercihi, sosyal ağlar ve mesaj gruplarında “hangi aşıyı olmalıyım, mRNA yöntemli aşıyı mı yoksa inaktif aşıyı mı tercih etmeliyim?” sorularını beraberinde getirdi. Ege Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, “Biontech, Sinovac fark etmez önemli olan hemen aşı olmak” dedi.

Biontech mi Sinovac mı?

Haber: Ufuka Akkaya-Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, Biontech mi Sinovac mı? sorusuna bu yanıtı verdi. Yurttaşlara çağrı yaptı, hangisi olursa olsun aşı olun dedi.

Biontech aşısının programa alınmasıyla yurttaşlara tercih etme hakkı tanındı. Bu da kafa karışıklığına neden oldu. Ege Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, “Biontech ya da Sinovac fark etmez, önemli olan bir an önce aşı olmalıyız” ifadelerini kullandı:

- Hastalığı bulunanlara Biontech’in etkili olduğuna dair çalışma var. Sinovac aşısının henüz böyle bir çalışması yok. Şeker hastalığı vb. hastalığı olan belki Biontech’i tercih edebilir. Ama tutun ki Sinovac var. Hemen olun, ben olsam hemen olurdum hangi hastalığım olursa olsun. Hepimiz bir an önce aşı olmalıyız.

Türkiye için aşılanma hızının çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, aşı olanları da uyardı:

- Aşılanma hızı devlet için önemli, aşılananlarda tedbirlere devam etmeli. Aşı başka insanları tehlikeden korumuyor. Onları biz koruyoruz. Onlarda bizi koruyor. Bunu hiçbirimizin unutmaması gerekiyor.

# türkiye # ege # doktor # aşı # vatandaş # Devlet # Bilim # hastalık # yurttaş # BioNTech # sinovac # aşılama # Kronik hastalık