Yeni düzenlemeyle tüm site kapatılabilecek

Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri haftaya başlayacak olan torba yasaya iki değişiklik daha girdi. AKP'li vekillerce sunulan teklife göre internette yapılan engellemenin sınırı kaldırıldı. Gerekli durumlarda sitenin tümü kapatılabilecek. Elektirik dağıtım şirketlerinin kayıp-kaçak oranını düşürmek için de yeni uygulamalar devereye sokulacak.

Yeni düzenlemeyle tüm site kapatılabilecek

Torba yasa görüşmeleri haftaya Meclis Genel Kurulu'nda başlayacak. Görüşmelerin başlamasına kısa bir süre kala çok tartışılan iki düzenleme torba yasaya girdi. Biri kayıp-kaçak oranlarıyla ilgili düzenleme diğeri de "internette sansür" olarak değerlendirilen site kapatma yetkisi.

AKP'li vekiller tarafından Meclis'e sunulan teklife göre "can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gibi durumlarda Başbakanlık veya ilgili bakanlığın talebi üzerine internet yasaklama tüm siteyi kapsayacak. İçerik engellenemez ya da ihlal önlenemezse site tümüyle kapatılabilecek.

Kayıp-kaçak düzenlemesine göre de teknik ve teknik olmayan kayıplarının oranı ülke ortalamasının üzerinde olan dağıtım bölgelerinde, farklı düzenlemelere gidilebilecek.

Hedef kayıp-kaçak oranlarının belirlenmesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu yetkili olacak. Böylece Güneydoğu’da faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketleri için belirlenen hedef kayıp-kaçak oranları aşağıya çekilebilecek.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # meclis # internet # kayıp kaçak bedeli # torba yasa # site # düzenleme