Eğridere'deki heyelan: 3 yılda 34 haneye ev yapılmadı

İzmir’in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi’nde 34 hane, 2019’da yaşanan heyelandan sonra evlerine hasret kaldı. 2019’da Ak Parti yetkilileri ücret karşılığı ev yapılacağı sözü verdi. 3 ay sonra heyelanın 3 yılı dolacak. Ne bir çivi çakıldı ne de bu insanların hali hatırı soruldu. İzmir büromuzun hazırladığı haberi getiriyoruz ekranlarınıza.

Eğridere'deki heyelan: 3 yılda 34 haneye ev yapılmadı

Haber: Ufuk Akkaya - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Aşırı yağış nedeniyle 18 Şubat 2019’da İzmir’in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi’nde heyelan yaşandı. İlk gün 12 bina sonra da 34 hane toprak kayması nedeniyle boşaltıldı.

2019’da kayan ve yan yatan binaların bazıları 2021 yılının Kasım ayında yok oldu. Yağışlar nedeniyle heyelan devam etti. 4 katlı bir bina bile tamamen toprak altında kaldı.

Eğridere Köylüsü geçimini hayvancılıkla sağlıyor. 2019’da sadece evleri değil hayvan damları da toprak altında kaldı. Kimi hayvanını satıp köyden göçtü kimi de yakınlarına sığındı.

Köy merası imara açılarak yurttaşlara dayanıklı konutlar yapılacaktı. İhale yapıldı, kazanan firma daha bir kepçe vurmadan işi bıraktı. Sonra tekrar ihaleye çıkıldı. Yine aynı firma aldı. Bu kez ise toprağı bile düzleştirmeden firma iş makinelerini bölgeden çekti.

3 yılda 34 haneye söz verilen evler ve hayvan damları yapılmadı. Hem de Ziraat Bankası’ndan AFAD kredisi sağlanmasına rağmen.

Eğridere Köylüsü AK Parti’ye de CHP’ye de kızgın. Çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 3 yıldır dertlerine derman olamadı. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova ilçe belediyeleri de bir kez kapılarını çalmadı.

Bu insanlar 3 yıldır evsiz ve damsız yaşıyorlar. İzmir’in merkezine 15 dakika uzaklıktaki kırsal mahallede yaz-kış 2 göz konteynır içinde yaşam mücadelesi veriyorlar.

# izmir # chp # yağış # AFAD # bornova # toprak kayması # heyelan # Ziraat Bankası # çevre ve şehircilik bakanlığı # aşırı yağış # doğal afet # CHPli İzmir Büyükşehir Belediyesi # kasım ayı