Limon ihracatında yeni dönem

Limon ihracatı ön izne bağlandı. Ticaret Bakanlığının Limon İhracatına İlişkin Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, taze limon ihracatında Tarım ve Orman Bakanlığının ön izni talep edilecek. Alınan bu karar 31 Ağustos 2020'ye kadar geçerli olacak

Limon ihracatında yeni dönem

Korona günlerinde önemi giderek arttı. C vitamini deposu limona yoğun talep var. Kolonya üretiminde kullanılan bu önemli ürün için adım atıldı. İhracatı ön izne bağlandı.

Ticaret Bakanlığının Limon İhracatına İlişkin Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, taze limon ihracatında, Tarım ve Orman Bakanlığının ön izni talep edilecek. Buna ilişkin usul ve esaslar yine bu bakanlıkça yürütülecek.

Limon ihracatına yönelik alınan önlem 31 Ağustos 2020'ye kadar geçerli olacak. Tebliğin yürürlüğe girmesinden önce tescil edilmiş beyannameler, uygulama kapsamı dışında tutuldu.

Koronavirüsle etkin mücadele kapsamında Türkiye'de ihtiyaç duyulabileceği öngörülen ürünlerin ihracatı ön izne bağlanmıştı. Ticaret Bakanlığınca daha önce de koruyucu maske, tulum, sıvı geçirmez önlük, koruyucu gözlük ve solunum cihazlarının ihracı için ön izin şartı getirilmişti.

ulusal.com.tr

# ihracat # limon