İDO seferleri durdurma kararından vazgeçti

İDO, 14 Kasım'da duyurduğu iç hat seferlerini durdurma kararından vazgeçti. Karar, bu sabah yapılan seferlerde anons edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı açıklamada "İstanbullulara hayırlı olsun diyorum, şirket yetkililerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul Deniz Otobüsleri, zarar ettikleri gerekçesiyle bazı iç hat seferlerini geçici olarak durdurma kararı almıştı. Verilen kararın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

İDO, 14 Kasım'da duyurduğu kararından vazgeçti. Buna göre iç hat seferleri iptal edilmeyecek.

İDO'nun bu kararı sabah saatlerinde yapılan seferlerde anons edildi.

İç hat seferlerinin, yolcuların mağdır edilmemesi için sürdürüleceği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre yetkililer, seferlerin devamlılığı için ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelere devam ediyor. Ayrıntılı bilginin ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şirket yetkililerine teşekkür etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Görüşmelerin bir etkisinin olduğunu düşünüyorum. Şirketin bir gerekçesi yakıt fiyatlarının çok yükselmesi. Yakıt fiyatlarındaki düşüş, dövizdeki düşüş, petrol fiyatlarındaki düşüş, bunların etkili olduğunu düşünüyorum. Ben şirket yetkililerine teşekkür ediyorum. Ama ola ki benzer şey tekrar olsa büyükşehir belediyesi olarak bu kamu hizmetidir, vatandaşımızı yolda bırakmayız.

ulusal.com.tr

# ido