İstanbul kar altında

İstanbul'da kar yağışı şiddetini arttırdı, okullar 1 gün tatil edildi, yollar savaş alanına döndü. Kar ve şiddetli fırtınanın etkili olduğu Selimpaşa ve Kumburgaz arasında iki ayrı zincirleme trafik kazası meydana geldi. 50 aracın birbirine girdiği kaza da 1 kişi hayatını kaybetti

İstanbul 'da Pazartesi akşamı başlayan kar yağışı aralıksız devam etti, sabah saatlerinden itibaren de şiddetini artırdı.

Şiddetli kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği okulları 1 gün tatil etti.

Sürücüler kar nedeniyle zor anlar yaşadı. Kar lastiği olmadan yola çıkan araçlar kaydı. Silivri'de çok sayıda araç yolda kaldı. Araçlar traktörle çekilerek götürüldü. Buzlanma nedeniyle E-5 otoyolunun Edirne yönünde 10 kilomterelik araç kuyruğu oluştu.

TEM Otoyolu'nun Selimpaşa-Kumburgaz arasındaki bölümünde iki ayrı zincirleme tarfik kazası meydana geldi. 50 araç birbirine girdiği ilk kazada 1 kişi öldü. 16 aracın karıştığı kazada ise araçlar hurdaya döndü. Kazalar nedeniye TEM otoyolunda trafik uzun süre durdu.

Yoğun kar yağışı deniz ulaşımında da aksamalara neden oldu. İDO bazı seferlerini iptal etti, şehir hatları ise çalışmaya devam ediyor. Türk Hava Yolları da yoğun kar yağışından dolayı iç ve dış hatlarda 93 seferi iptal etti.

İstanbul Afet kordinasyon Merkezi de acil durum alarmındaydı. Bin 28 araç ve 4 bin 815 personel acil müdahale için hazır bekledi. Uzmanlar gece buzlanme ve dona karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Karın keyfini ise çocuklar yaşadı. Tatili fırsat bilen çocukların kimi parklara koştu, kimi naylon poşetlerle kaydı.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU