Son doğal kıyıda talan!

İstanbul'un yok olmak üzere olan son doğal koyu Ataköy Sahili'ndeki bir proje mühürlendi. Nedeni ise ruhsatsız olması.

Son doğal kıyıda talan!

Ataköy Sahili bir zamanlar yeşili ile İstanbulluya ait tek doğal koydu. Sermayenin elinde yok olmak üzere olan sahilde yükselen projelerden birinin yapı izni olmadığı tespit edildi. Bakırköy Belediyesi projeyi mühürledi.

Daha önce de TOKİ'ye ait inşatlar mühürlendi ancak mahkeme kararlarına rağmen inşaat devam etti. Bu kez sahilin bir diğer ucundaki tarihi alanda devam eden Blumer adlı bir proje durduruldu. Bölgede yapı izni olmadığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Bakırköy Belediyesi'ne gönderdiği yazı ortaya çıktı.

Yapı izni olmamasında rağmen devam eden proje alanı tarihi baruthanede... Ve bu bölgeye projeyi TOKİ'den devralan firma dördü 80 metre, üçü 40, 25 ve 19 metrelik, toplam 7 blok inşa etmeye başladı.

1 No'lu Koruma Kurulu devre dışı dırakılarak 7 No'lu Kurul'dan proje onayı alındı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yapı ruhsatı vererk projeyi imzaladı.

Ataköylüler durumu yargıya taşıdı, projenin iptali için dava açtı. Daha önce projeyi onaylamadığı devre dışı bırakılan 1 Numaralı Koruma Kurulu'da, Bakırköy Belediyesi'ne yazı yazarak, "tarihi eserlerin bulunduğu160 parsele ilişkin olarak herhangi bir yeni yapı izni verilmediğini” bildirdi.

Belediyeden iki teknik eleman, bir zabıta bu yazı üzerine parsele gidip Blumar projesi inşaatını mühürledi.

ulusalkanal.com.tr

# kıyı # bakırköy belediyesi # toki # ataköy # talan