Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak Ulusal Kanal'a anlattı: Eczacılar ücretsiz maske dağıtımını nasıl yapacak?

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, maske teminindeki sorunları çözme konusunda dün Sağlık Bakanlığı’yla görüşmesinin ardından ilk kez Ulusal Kanal’a konuştu.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak Ulusal Kanal'a anlattı: Eczacılar ücretsiz maske dağıtımını nasıl yapacak?

Yeşim Eryılmaz’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak maske temini konusundaki soruları cevapladı. Ücretsiz maskelere vatandaşın nasıl ve nereden ulaşacağına dair açıklama yapan Çolak, “Özellikle 65 yaş altı ve 20 yaş üstü vatandaşlarımız için maske temini sağlanacaktır. Ücretsiz maskelerimizin İstanbul ve Ankara’ya sevkiyatı başladı. Daha sonra da tüm Türkiye’ye bu maskeler ulaştırılacak. Vatandaşlara SMS yoluyla bir kare kod gelecek gelen kodla birlikte eczaneye başvurduğunuzda hastaya ihtiyacı olan bir haftalık beş maske verilmiş olacak İkamet ettiğimiz yerden alma zorunluluğunuz yok. Kare kodla birlikte istediğiniz eczaneye başvurabilirsiniz” dedi.

“VATANDAŞLARDAN RİCAMIZ ECZANELERDE YOĞUNLUK ÇIKARTMAMAK”

Maske dağıtımı başladığında vatandaşların eczanelerde yoğunluk yapmaması gerektiğini de vurgulayan Çolak, “Biz de sağlık emekçisiyiz. Vatandaşa biz bir hastalığınız var mı diye soru sormuyoruz içeri gelen her insanı bir hasta olarak görüyoruz ve elimizden geldiğince ona yardım ediyoruz. İzolasyon önemli koruma önemli bizim talebimiz eczanelerin de risk altında olduğunu bilerek vatandaşlarımızdan yoğunluk oluşturmadan eczanelerimize gelmesini istiyoruz. Biz 7/24 vatandaşın sağlığı için çalışan bir meslekteyiz. Her türlü riske rağmen eczanelerimizi açıyoruz buradan ticari bir çıkar gütmüyoruz. Tekrar ediyorum vatandaşlarımızdan tek ricamız eczanelerimizde büyük yoğunluk olmamasını sağlamak” diyerek Türk milletine Ulusal Kanal ekranlarından çağrı yaptı.

“PTT VE E-DEVLET ÜZERİNDEN MASKE ALANLARA ECZANELERDEN MASKE VERİLMEYECEK”

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak son olarak, “Eczaneler tarafından ücretsiz dağıtılacak maskeler, her eczaneye 500 adet dağıtılacaktır. Daha sonraki süreçte özellikle İstanbul’da maske sayısı arttırılacaktır. Ayrıca PTT ve E-devlet üzerinden maske alan vatandaşlarımız eczanelerden maske alamayacaktır. Çünkü size ait maske verilmiş oluyor. İş yerlerine de valilikler gönderecek yani çok yönlü bir seferberlik ilan edilecektir” diyerek maskeleri kimlerin alabileceğini de vurguladı.

ulusal.com.tr

# sağlık bakanlığı # Maske # erdoğan çolak # Türk Eczacıları Birliği