Kritik gün yarın!

Haklarında yolsuzluk iddiası bulunan 4 eski bakan için yarın kritik gün yarın. Bakanların Yüce Divan'a sevk edilip edilmeyecekleri, komisyonunda yapılacak oylamada belli olacak. Bu arada AKP milletvekilleri arasında Yüce Divan kararı konusunda görüş ayrılıkları olduğu iddia ediliyor.

Kritik gün yarın!

Meclis Genel Kurulu'nda 13 gün aralıksız süren 2015 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri, yeni haftanın ilk günü sona erecek. Bütçe maratonunun bitmesiyle birlikte Meclis, 6 Ocak Salı gününe kadar tatile girecek.

Tatile girmeden önce meclisin bir diğer önemli gündem maddesi, 4 eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonunda yapılacak oylama olacak.

Komisyonda, haftanın ilk günü yapılacak oylamada, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a sevk edilip edilmeyeceklerine karar verilecek. Komisyon üyeleri tek tek "Yüce Divan'a gitsin ya da gitmesin" diyecekler.

Yüce Divan kararı alınması halinde bakanlarla ilgili rapor Genel Kurul'da oylanmak üzere Meclis Başkanlığına sevk edilecek. 4 eski bakanın kaderi Genel Kurul'daki gizli oylamada belli olacak.

Görev süresi 27 Aralık'ta sona erecek olan komisyon hazırlayacağı raporu Meclis tatile gireceği için 6 Ocak'ta Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Rapor 16 Ocak'a kadar milletvekillerine dağıtılacak. 10 gün içinde de Genel Kurul'da görüşülecek. Yüce Divan'a sevk için salt çoğunluk, yani 276 milletvekilinin "evet" oyu vermesi gerekecek.

Bu arada 4 eski bakanla ilgili karar öncesi AKP'de görüş ayrılıkları yaşandığı iddia ediliyor. Gerekçe ise 17-25 Aralık operasyonlarının darbe girişimi olarak gösterilmesi. Bazı AKP'li vekiller Yüce Divan kararıyla darbe girişimi tezinin çökeceği, bazı vekiller ise bakanların Meclis'te aklanmasının yanlış olacağı görüşünde.

Meclis Genel Kurulundaki yüce divan oylaması gizli yapılıyor. Bu nedenle hangi yönde karar çıkacağı konusunda tahmin yapılamıyor.

ulusalkanal.com.tr

# yolsuzluk # 4 eski bakan # kritik gün