Selvi İlyasoğlu, Dünya Güreş Sampiyonası'nda altın madalya kazandı

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda Milli güreşçimiz Selvi İlyasoğlu, altın madalya kazandı. 2020 Tokyo Olimpiyatları heyecanı ise 23 Temmuz itibariyle başladı. Koronavirüs önlemleri nedeniyle tarihte ilk kez seyircisiz düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi 50'si kadın, 58'i erkek olmak üzere toplam 108 sporcu temsil edecek.

Selvi İlyasoğlu, Dünya Güreş Sampiyonası'nda altın madalya kazandı

Türkiye'yi Dünya Güreş Şampiyonası'nda altınmadalya gururu yaşadı.

Budapeşte'de düzenlenen şampiyonada milli güreşçimiz Selvi İlyasoğlu, finalde karşılaştığı İsveçli Tindra Olivia Dalmyr'i 4-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

İlyasoğlu, şampiyonluk kürsüsüne çıkarak altın madaylanın sahibi oldu.

Türkiye için yeni altın madalyalar da yolda. Dünyadaki koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ise 23 Temmuz itibariyle saat 14:00'te açılış seramonisiyle birlikte başladı.

Olimpiyatlarda ülkemizi birçok spor dalında 50'si kadın 58'i erkek olmak üzere toplam 108 sporcu temsil edecek.

Okçuluk dalında iddialı bir takımla olimpiyatlara katılan sporcularımız, oyunlara da iyi bir başlangıç yaptı.

Okçuluk Milli Takım Antrenörü Yusuf Göktuğ Ergin, klasik yay gösterisi bireysel sıralama turunda 10. olan milli sporcumuz Mete Gazoz'un iyi bir yarışma çıkardığını belirtti.

Sabah seansında Yasemin Ecem Anagöz'ün ise sıralama turunda 19. olduğunu anlatan Yusuf Göktuğ Ergin, önemli olan ilk turu kazanıp çeyrek finale kalabilmek olduğunu söyledi.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Japonya'da mevkidaşı Hagiuda Kooiçi ile görüştü.

Kasapoğlu, Tokyo 2020 vesilesiyle Japonya'da olmaktan heyecan duyduğunu söyledi.

Türk takımı ve sporcularına başarılar dileyen Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Hagiuda ise, "Turnuvanın sadece bütün dünyada izlenecek spor etkinliği değil, tüm zorlukları birlikte aşmak için gösterilen iş birliğinin taçlandırıldığı etkinlik olmasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan PTT de 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için yeni pul tasarladı. PTT AŞ, basımı yapılan anma pulu ve ilk gün zarfını tedavüle sundu.

# spor # PTT # japonya # Bilim # tokyo # Altın # macaristan # madalya # 2020 Tokyo Olimpiyatları # Budapeşte # Yusuf Göktuğ Ergin