Fenerbahçe Avrupa arenasında

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanş maçında bugün Yunan ekibi Atromitos’u konuk edecek.

Fenerbahçe Avrupa arenasında

Fenerbahçe, bu akşam UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu rövanş maçında yunan ekibi Atromitos'u kendi evinde ağırlayacak. Sarı-lacivertli ekip 1-0'ın avantajıyla çıkacağı maçtan iyi bir sonuç alarak gruplara kalmayı hedefliyor.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesinin ardından yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmek istiyor. Portekizli teknik direktör Vitor Pereira yönetimindeki sarı-lacivertli ekip, Atina'da oynanan UEFA Avrupa Ligi Play- Off tur ilk maçta yunan ekibi Atromitos'u Robin van Persie'nin golü ile devirmişti. Bu galibiyet ile evine avantajlı bir şekilde dönen sarı-lacivertliler, seyirci avantajını da kullanarak UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmanın hesaplarını yapıyor.

BRUNO ALVES'İN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Sarı-lacivertlilerde Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçı sırasında bacağında ağrı hisseden ve sağ ayak üst ön kas zarında yırtık ve kanama tespit edilen Bruno Alves'in tedavisine devam ediliyor. Porterkizli savunma oyuncusunun durumu maç saatinde belli olacak. Gökhan Gönül’ün ise takımdan ayrı özel program dahilinde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

MAÇI HIRVAT HAKEM YÖNETECEK

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu rövanş maçında Fenerbahçe kendi evinde Atromitos'u ağırlayacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda TSİ 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Ivan Bebek yönetecek. Tomislav Petrovic ve Miro Grgic'in yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Domagoj Vuckov olacak.

YUNAN EKİPLERİNE ŞANSI TUTMUYOR

Fenerbahçe, Yunan ekiplerine karşı kendi evinde ilk kez galip gelmek istiyor. Sezon öncesinde yıldız oyuncuları kadrosuna katan ve iddialı bir şekilde yoluna devam eden sarı-lacivertli ekip, kendi evinde Yunanlıları yenmeyi planlıyor. Şu ana kadar sarı-lacivertliler 5 kez yunan ekipleri ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli ekip, bu maçlarda 1 galibiyet 2 mağlubiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrıldı. Fenerbahçe, 2002-2003 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 2. Tur maçında yunan ekibi Panathinaikos ile karşılaştı. Kanarya, kendi evinde 1-1 berabere kalırken, deplasmanda ise rakibine 4-1 mağlup oldu. 2010-2011 sezonunda ise sarı-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Ligi 3. Tur maçında Yunan ekibi PAOK ile karşılaştı. Fenerbahçe bu eşleşmede kendi evinde 1-0 mağlup olurken, deplasmanda ise 1-1 berabere kaldı. Avrupa'da Yunan ekiplerine karşı yüzü gülmeyen Kanarya, bu şanssızlığa Atromitos'u yenerek son vermek istiyor.

MUHTEMEL İLK 11

Fenerbahçe'nin Yunan ekibi Atromitos karşısına sahaya şu ilk 11 ile çıkması bekleniyor:

"Volkan Demirel, Şener, Ba, Kjaer, Caner Erkin, Nani, Mehmet Topal, Josef, Diego, Fernandao, Robin van Persie."

MEHMET SELMAN BEKTAŞ

İSTANBUL

(İHA)

# fenerbahçe # avrupa # Atromitos