Abdullah Gül başbakanın kim olacağını açıkladı

Önümüzdeki hafta görevini devretmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya köşkündeki son veda resepsiyonunda gündeme damga vuracak açıklamalar yaptı. Yeni Başbakanı açıklayan Gül, AKP'den kendisine saygısızlık yapıldığı söyledi. Bugüne kadar suskunluğu ile bilinen Hayrunisa Gül'de "Saf değiliz, yapılan her şeyin farkındayız" dedi.

Köşke çıkışları ilklere sahne olan Gül çiftinin köşke vedalarında da ilkler yaşandı. Abdullah Gül, AKP içinde yaşanan karışıklığı üstü kapalı dile getirdi. Hayrunisa Gül'ün gazetecilere tepkisi ise Gül cephesindeki gerginliği gözler önüne serdi.

Gül "Görev sürem bitti" derken sesi titredi.

Ayrım yapmadığını vurgulayan sözleri, siyasete devam edeceğinin işaretleriyle doluydu.

Gül asıl açıklamaları ise resepsiyon sonrası yaptı. Gazetecilere yeni Başbakanı açıkladı.

Sitemi de vardı Gül'ün. Kendisine 'saygısızlık' yapıldığının altını çizdi.

Abdullah Gül, siyasete dönme konusundaki kararlığını bir kez daha gösterdi.

Parlamenter sistemden yana olduğunu dile getiren Gül, Erdoğan'ın vekilliğinin düşmesi gerektiği yönündeki tartışmalarına kısa cevap verdi.

Resepsiyona asıl damgasını vuran ise Hayrünnisa Gül'ün sözleri oldu. "Saf değiliz ne olup bittiğini biliyoruz" diyerek AKP'yi açık açık eleştirdi.

Hayrunnisa Gül, Yeni Şafak'ın Ankara temsilcisi Abdulkadir Selvi'ye "Sizinle tokalaşmak istemiyorum, çok kırgınım" diyerek elini de uzatmadı.

ulusalkanal.com.tr

# abdullah gül # Başbakan # tepki # hayrünisa gül # kim # açıkladı