Çanakkale semalarında duygu dolu uçuş

Ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu olan Türk Hava Yolları, Çanakkale Şehitlerini o büyük destanın yazıldığı semalarda çok özel bir şekilde selamladı. 15 Mart'ta gerçekleşen İstanbul-Çanakkale hat açılış uçuşunda zaferin yıldönümüne özel olarak "THY-18CK" çağrı kodlu "Çanakkale" isimli uçak Gelibolu semalarında uçtu. Pilotlar yolculara "Dur Yolcu" şiirini ve Atatürk'ün zaferi anlatan sözünü okudu. Türk Hava Yolları da özel bir video yayınladı.

Türkiye'nin bayrak taşıyıcı havayolu, Çanakkale şehitlerini gökyüzünden selamladı. Türk Hava Yolları, 15 Mart'ta gerçekleşen İstanbul-Çanakkale hat açılış uçuşunda yolcuları duygulandıran bir sürpriz yaptı.

"Çanakkale" isimli uçağın çağrı kodu, zaferin 104'üncü yıldönümüne özel olarak "THY-18CK" çağrı kodunu taşıyordu. Uçak Gelibolu semalarında uçarken, pilotlar Hasan Yasa ve Volkan Karaca "Dur Yolcu" şiirini okudu.

Çanakkale şehitlerini ve Ulu Önder Atatürk'ü bu özel anonsla andı pilotlarımız.

Uçakta duygu dolu anlar yaşandı. Bazı yolcular gözyaşlarına hakim olamadı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı da yaptığı açıklamada "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyor, Çanakkale hat açılış seferimizi onların aziz hatırasına ithafen gerçekleştirmekten kıvanç duyuyoruz." dedi.

ulusal.com.tr

# çanakkale # türk hava yolları