Son dakika 5 Kasım Salı haberleri! Dulavrat otu nedir? Dulavrat otu faydaları nelerdir? Güzelavrat otu nerede yetişir

İstanbul ve birkaç ildeki ıspanak zehirlenmeleri sonrası vatandaşlar, dulavrat otu ve güzelavrat otu nedir sorusunu araştırıyor. Dulavrat otu hakkında bilgiler ve güzelavrat otunun ne olduğunu yanıtı. Güzelavrat otu ne işe yarar, güzelavrat otu nerede yetişir

Son dakika 5 Kasım Salı haberleri! Dulavrat otu nedir? Dulavrat otu faydaları nelerdir? Güzelavrat otu nerede yetişir

Dulavrat otu Aster familyasındaki bir sebze olarak kullanılan kök için bahçelerde yetiştirilen Avrasya bir bitki türüdür.

DULAVRAT OTU FAYDALARI

Dulavrat otunun içerisinde yer alan sülfürin maddesi bulundurmasından dolayı sedef ve akneli cilde sahip olan kişileri tedavi ettiği bilinmektedir.

Geçmiş yıllardan bu yana sedef hastalığı, kızamık hastalığı ve bademcik iltihabında tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Kanı temizleyici etkisi bulunan güzel avrat otu doğum sonrası kadınlara daha çabuk toparlanması için veriliyormuş.

İltihap giderici etkisi bulunduğu ortaya çıkmış. Vücuttaki serbest radikallerin gelişmesine engel olan bu bitki, yapılan araştırmalar sonucunda kanserin başka bir organa sıçrama durumunu engellediği ortaya çıkmış.

Sürekli kabızlık sorunu çekenler güzelavrat otunun bu faydasından yararlanabilirler. Müshil etkisi bulunan güzel avrat otu sindirim siteminin hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.

GÜZELAVRAT OTU NE İŞE YARAR?

Atropin maddesini kadınlar bir zamanlar göz bebeklerini büyütmek için kullanmışlardır.

GÜZELAVRAT OTU NEREDE YETİŞİR?

Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya'nın yerlisidir ve Kuzey Amerika'nın bazı kısımlarında da bulunur hale gelmiştir. Yetiştiği alanlar çoğunlukla kireçten zengin topraklı, nemli ve loş yerlerdir.

# güzelavrat otu