Hollanda Başbakanı Rutte'den Türkiye açıklaması

Hollanda Başbakanı Rutte Türk hükümetinin olayları çığırından çıkarmak için elinden gelen her şeyi yaptığını belirtti ve "Yanlış bir filmin içine düştüm" dedi.

Hollanda Başbakanı Rutte'den Türkiye açıklaması

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye-Hollanda arasında yaşanan "etkinlik" krizi ile ilgili açıklamada bulundu.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre; Rutte, "persona non grata" (istenmeyen kişi) ilan edilerek sınır dışı edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın diplomatik dokunulmazlığa sahip olmadığını ve sınır dışı kararında haklı olduklarını savundu.

Rutte, Pazar sabahı katıldığı bir televizyon programında, Türk bakanlarının Hollanda'da referandum kampanyası yapmasına izin verilmemesi ile gelişen süreci değerlendirdi. Rutte, "Yanlış bir filmin içine düştüm. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım" dedi. Rutte, olayların çığırından çıkmasını engellemek için yoğun çaba sarf ettiğini öne sürdü.

Sadece Cumartesi günü sekiz kez Başbakan Binali Yıldırım'ı telefonla aradığını anlatan Rutte, en son Pazar sabahı saat 02.00'de Rotterdam'da olayların büyümesi üzerine Türk mevkidaşı ile görüştüğünü belirtti. Hollanda'nın sağduyulu taraf olacağını vurgulayan Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Nazi kalıntısı" suçlamasının kabul edilemez olduğuna söyledi.

“ONLAR TÜRKİYE DEĞİL, HOLLANDA VATANDAŞIDIR”

Türkiye'nin Hollanda'daki Türklerden "vatandaşlarımız" diye söz etmesinden rahatsızlık duyduğunu belirten Rutte, "Onlar Hollanda vatandaşıdır" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # Hollanda # Mark Rutte