ABD, Google ve Yahoo'ya da sızmış!

Amerika'nın Yahoo ve Google veri merkezindeki bilgileri de ele geçirdiği ortaya çıktı. Amerikan Washington Post'un haberine göre Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA, Yahoo ve Google şirketlerinin tüm dünyadaki veri merkezlerini birbirine bağlayan ana iletişim hatlarına gizlice girerek, verileri kopyaladı.

ABD, Google ve Yahoo'ya da sızmış!

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın, Yahoo ve Google'ın veri merkezlerindeki bilgileri ele geçirdiği ortaya çıktı.

Haber Amerikan WashingtonPost gazetesinin internet sitesinde yer aldı. Habere göre Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA, Yahoo ve Google şirketlerinin tüm dünyadaki veri merkezlerini birbirine bağlayan ana iletişim hatlarına gizlice girerek, verileri kopyaladı.

Haberde NSA'nın, Yahoo ve Google iç ağlarından, kendi deposuna her yıl milyonlarca veri aktarımı yaptığı belirtildi.

NSA eski sistem analisti Edward Snowden'den elde edilen belgelere ve yetkililerle yapılan görüşmelere dayandırılan haberde, olayın Snowden tarafından sızdırılan 9 Ocak 2013 tarihli bir belgede yer aldığı kaydedildi.

Haberde, ele geçirilen MUSCULAR projesi belgelerinde, Yahoo ve Google'dan toplanan bilgilerin önemli istihbarat ipuçlarının elde edilmesini sağladığına ilişkin ifadelere rastlandığı vurgulandı.

Google'dan yöneticileri de yaptıkları açıklamada "Hükümetin veri merkezlerimizdeki trafiğe müdahale ettiğine ilişkin iddialardan tedirgin oluyoruz. Böyle bir faaliyetten haberdar değiliz" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # washington # google # sızma # yahoo # post