Ulusal Kanal, Şırnak'ta operasyon bölgesinde

Ulusal Kanal Şırnak merkezde başarıyla devam eden operasyon bölgesine gitti. Çatışma bölgelerine 50 metre uzaklıkta polis ve askerimizin mücadelesini ve bölücü terör örgütünün bölge hakının yuvasına verdiği zararı görüntüledi. 24 saat çatışma ve patlamaların yaşandığı bölgede PKK'lılar okul, cami ve devlet dairelerini kullanılamaz hale getirdi. Asker ve polislerimiz de bölgede bir elmanın iki yarısı gibi omuz omuza mücadele ediyor.

Ulusal Kanal Şırnak merkezde yürütülen Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci operasyonunu yerinde izledi.

Tümen, Tugay ve İl Jandarma Komutanlıkları Şırnak'a kuş bakışı bir konumda. İşte asker de bu hakim tepelerden şehre indi.

Ancak kaçamıyorlar. Türk Silahı Kuvvetleri çok sayıda ileri teknolji kamerayla gece-gündüz kırsalı izliyor. Kaçma girişiminde bulunan teröristlere anında avlanıyor.

Cire, Silopi ve İdil'den sonra Şırnak merkezdeki operasyonlara katılan komandolar Ulusal Kanal'a konuştu.

Komandolarımız polis ile işbirliğini anlattı.

Ulusal Kanal Haber Müdürü Ufuk Akkaya, bölge muhabirimiz İlyas Gümrükcü ve kameraman arkadaşımız Tansev Kara ile çatışma bölgelerine 50 metre kadar yaklaştı.

PKK'lılar Dicle Mahallesi'ndeki Ömer Yarka Camisi'ni de karargah olarak kullandı. Kutsal mekanların duvarlarına mazgalar açıldı, bodrum katı patlayıcı imalathanesine çevrildi.

El yapımı patlayıcı, hendek, barikat... El yapımı patlayıcı, hedek, barikat... Terör örgütü Dicle mahallesindeki içtima ve eğitim alanını bir kale gibi güçlendirdi. Şimdi o alanda Mehmetçik ve Ulusal Kanal var.

Şırnak Merkez'deki 14 Mart'tan bugüne 260 terörist etkisiz hale getirildi, 154 barikat kaldırıldı, 21 hendek dolduruldu, 758 de el yapımı patlayıcı imha edilidi.

Haber: Ufuk Akkaya

​Kamera: İlyas Gümrükcü

ulusalkanal.com.tr

# mehmetçik # pkk # tsk # ulusal kanal # şırnak # ufuk akkaya # operasyon bölgesi # Ömer Yarka Camisi