Maliye Bakanı Ağbal açıkladı: Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) yüzde 40 artıyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orta Vadeli Program'ı (OVP) açıkladı. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin değişeceği belirtilirken, artık otomobillerin değerine göre vergilerin artacağını aktardı. Bakan, "Yasal değişiklikle binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) yüzde 40 oranında artırıyoruz. Burada sadece binek otomobillere ilişkin bir vergi artışı var, diğer araçlarla ilgili normal yeniden değerleme oranında artış olacak" dedi

Maliye Bakanı Ağbal açıkladı: Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) yüzde 40 artıyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın verdiği bilgiye göre, otomotivin değeri de vergilemede esas olacak ve değerine göre vergi yüzde 10-20 artacak.

Binek otomobillerde Motorlu Taşıtlar Vergisi gelecek yıl yüzde 40 fazla alınacak.

Diğerleri yeniden değerleme oranında artırılacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal şunları söyledi:

Kurumlar vergisinde bazı düzenlemeler yapıyoruz. Finans sektöründe kurumlar vergisi oranını yüzde 20'den yüzde 22'ye çıkaracak bir yasal düzenlemeyi Meclis'e sevk edeceğiz. İkinci olarak kurumların dağıtılmayan kar paylarından da yüzde 1 oranında bir vergi tevkifatının yapılmasını öngörüyoruz.

Gelecek sene özelleştirme geliri hedefimiz 10 milyar lira. 2019 ve 2020 yıllarında yine 10'ar milyar liralık özelleştirme geliri hedefliyoruz.

2018 yılında kamuya şu anki planlarımıza göre 74 bin ilave personel alacağız.​

Yasal değişiklikle binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) yüzde 40 oranında artırıyoruz. Burada sadece binek otomobillere ilişkin bir vergi artışı var, diğer araçlarla ilgili normal yeniden değerleme oranında artış olacak.​

ulusal.com.tr

# vergi # araç # motor