Mustafa Balbay, Cumhuriyet Vakfı'ndan çıkarıldı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay ile eski genel yayın yönetmeni İbrahim Yıldız Cumhuriyet Vakfı'ndan çıkarıldı. Balbay'ın karara ilişkin ilk tepkisi "İstanbul'daki arkadaşların oylarıyla tasfiye edildim" oldu.

Mustafa Balbay, Cumhuriyet Vakfı'ndan çıkarıldı

Mustafa Balbay ve İbrahim Yıldız'ın Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulundaki görevlerine son verildi.

Cumhuriyet gazetesinin asıl sahibi olan Cumhuriyet Vakfı’nda tartışma yaratacak bir karar verildi. Gazetenin yazarı Mustafa Balbay ile eski genel yayın yönetmeni İbrahim Yıldız uzun bir süredir vakfın yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürüyordu.

Hikmet Çetinkaya, Akın Atalay, Orhan Erinç, Güray Öz, Önder Çelik ve Nebil Özgentürk'ün de yer aldığı vakıf yönetimi Balbay ve Yıldız'ın yönetimden çıkarılmasını kararlaştırdı.

Odatv'ye açıklamalar yapan Mustafa Balbay, "tasfiye edildiğini" söyledi. Balbay, "7 Ekim Çarşamba günü Vakıf toplantısına katıldım. Ve İstanbul'daki arkadaşların oylarıyla tasfiye edildiğimi gördüm" dedi.

Balbay kararı veren yöneticilere kararla ilgili gösterdiği tepkisini de aktardı. Cumhuriyet yazarı, söz konusu isimlere "AKP faşizmi varken, Cumhuriyet gazetesi maddi ve tiraj açısından zorluklarla mücadele ederken, öncelik Mustafa Balbay'ın tasfiyesi olmamalıydı" dediğini söyledi.

"Benim önceliğim, Cumhuriyet gazetesinin tekrar güçlenmesi" diyen Balbay, Cumhuriyet'te yönetimi devralanların 65 bin tirajı hedeflediğini hatırlattı ve "Heyecanla bu başarıyı bekliyorum." ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# mustafa balbay