Tapu hakları ellerinden alınan İstanbullular, Ankara yolcusu

Şehrin dört bir yanından İstanbullu'nun bir araya gelerek oluşturduğu Mahalleler Birliği heyeti Ulusal Kanal'ı ziyaret etti. İstanbullular; 31 yıl öce kazandıkları tapu tahsis haklarının dönüş diyerek ellerinden alındığını vurguladı. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş de İstanbullulara destek sözü verdi, "Ulusal Kanal haklı mücadelenin sesidir" dedi.

Kentsel Dönüşüm sürecinin mağdurlarından İstanbul Mahalleler Birliği temsilcileri Ulusal Kanal'ı ziyaret etti.

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş ile görüşen heyet, sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı.

İstanbulluların talepleri oldukça basit. Umut Dede 1984 yılında İmar Kanunu ile kazandıkları tapu tahsis haklarının geri alınmasına tepkili. Talepleri 31 yıldır uygulanmayan kanunun uygulanmasından ibaret.

İstanbullulara destek sözü veren Yener Güneş, "Ulusal Kanal, yurttaşları mağdur edenlere karşı haklı mücadelelerin sesidir" dedi.

Fikirtepe Derneği Yönetim Kurulu üyesi Alattin Demirel de hükümetin hükümetin çözümden çok rant temelli hareket ettiğini söyledi.

Kentsel Dönüşüm Kanunu ile tapu hakları ellerinden alınan İstanbullar, sorunun çözümü için Ankara'ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Eyüp'ten Beykoz'a, Beyoğlu'ndan Sultangazi'ye, Sarıyer'den Üsküdar'a şehrin dört bir yanından İstanbullular, 8 Mart Pazar günü temsilcilerini uğurlamak için Mecidiyeköy'de buluşacak.

HABER: ÖZER SÜRMELİ KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal