Emekli subaylar referandum oyunu açıkladı

TÜRKİYE Emekli Subaylar Derneği (TESUD) anayasa değişikliğiyle ilgili referandum sürecinde yürütülecek olan ‘hayır’ kampanyasında yer alacak.

Emekli subaylar referandum oyunu açıkladı

TÜRKİYE Emekli Subaylar Derneği (TESUD) tarafından yapılan açıklamada, anayasa teklifinin TBMM’de kabul edilmesi ile yeni bir sürece girildiği belirtildi. Açıklamada, “Ülkemizin geleceğinin, bağımsızlığının, birlik ve beraberliğinin, bölünmez bütünlüğünün, Cumhuriyetimizin temel değerleri ile Atatürk ilke ve devrimlerinin korunabilmesi için yüce Türk milletinin egemenliğini tek bir kişiye devreden bu anayasa değişikliği teklifine ‘hayır’ demeyi bir vatandaşlık borcu olarak görüyoruz” denildi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği olarak referandum sürecindeki faaliyetlerin, yönetiminde eski bakan ve milletvekilleri ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin yer aldığı Milli Anayasa Hareketi (MAH) ile koordineli olarak yürütüleceği kaydedilen açıklamada, MAH olarak, ülke çapında; il, ilçe, kasaba ve köylerde konferans, panel, basın açıklaması vb. toplantıların yapılacağı, dernek, vakıf ve sendikaların ziyaret edileceği, yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada kampanyaların düzenleneceği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

# milli anayasa hareketi # emekli subaylar # türkiye emekli subaylar derneği # 2017 referandum