Türkiye'de elektrikli araçlara ilgi arttı

Türkiye'deki sürücülerin elektrikli araçlara olan ilgisi dikkat çekti.

Türkiye'de elektrikli araçlara ilgi arttı

Ekopolitika'nın haberine göre, Türkiye’deki sürücülerin elektrikli araçlara olan ilgisi dikkat çekti. Buna göre, Türkiye’deki sürücülerin yüzde 61’i elektrikli araç almak istediğini belirtirken, Türkiye’yi yüzde 51 ile İtalya, yüzde 49 ile Portekiz takip etti.

Araştırmada, Türkiye’deki sürücülerin elektrikli araç satın almama nedenlerinin başında ise yüzde 54 ile satın alma fiyatları geldi. Bunu yüzde 37 ile yetersiz şarj altyapısı, yüzde 26 ile menzil endişeleri takip etti. Öte yandan Türkiye, 2030 yılı projeksiyonu kapsamında elektrikli araçlardan en umutlu olan iki ülkeden birisi de oldu. Portekiz’deki katılımcıların yüzde 77’si ile Türkiye’deki katılımcıların yüzde 73’ü 2030 yılında çoğu yeni aracın elektrikli olacağına inandığını ifade etti.

Ekopolitika Yorumu: Anket çalışmasında görüldüğü üzere, Türkiye’nin Otomobili Girişimi TOGG’un 2018 yılında çalışmalara başlayan TOGG’un sürücülere elektrikli oto kullanımında nasıl bir güven verdiği, sürücüleri bu projeye nasıl inandırdığı fark edilmektedir. Türk halkının desteğini kazanan TOGG’un başarıya ulaşacağından eminiz. TOGG’un fiyat politikasını henüz bilememekteyiz ancak fiyatın ana belirleyicilerinden ÖTV oranın Türkiye’nin otomobil projesini sekteye uğratmayacak şekilde belirlenmesini temenni ediyoruz. TOGG yetkililerinin şarj alt yapısı ve araç menziline ilişkin çalışmaları olduğunu biliyoruz. Bu alanlardaki olumlu gelişmelerin halkımızla paylaşıldıkça elektrikli araç almak isteyenlerin sayısının çok daha fazla artacağından eminiz.

# türkiye # elektrik # araç # portekiz # togg # ötv # Sürücü # Ekopolitika # elektrikli araç # Elektrikli araçlar