BBP'li avukat perde arkasını anlattı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği sürecin taşları Londra'da döşendi. İddianın sahibi bir dönem BBP'de Genel Başkan Yardımcılığı yapmış olan Avukat Selami Ekici.... 2008 yılında Londra'ya davet edilen Muhasin Yazıcıoğlu'na yapılan teklif neydi? Hangi güç odakları, PKK açılımı için Yazıcıoğlu'ndan destek istedi. O dönem Büyük Birlik Partisi içerisinde açılım karşıtlarıyla nasıl bir mücadele yaşandı? İşte bu kilit soruların yanıtları muhabirimiz Ekrem Demir'in özel haberinde...

25 Mart 2009'da Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken düştü. İlk anda olay, kaza olarak değerlendirildi. Zamanla suikast şüphesi öne çıktı.

Avukat Ekici, Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nin o dönem suikast iddialarının üzerini örtmeye çalıştığını söyledi.

"Bu işin suikast olduğunu Alperen Ocaklarında anlatan konferanslar veriyorduk, düzenleyenlerin kimi Genel Merkez tarafından görevden alındı kimi de uyarıldı."

Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Avukat Selami Ekici, helikopterin düşmesine giden sürecin 2008 yılındaki Londra ziyaretiyle bağlantılı olduğunu düşünüyor. Ekici, ziyaretin arka planına ilişkin kritik ayrıntıları Ulusal Kanal'a açıkladı.

"Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Nisan 2008 tarihinde İngiltere'ye davet ediliyor. Orada çeşitli temaslarda bulunuyor..."

2008 yılı nisan ayında, Yazıcıoğlu İngiliz Lordlar Kamarası'na konuşmacı olarak davet ediliyor. Davetin görünen sahibi 'Lord Ahmet' lakaplı Pakistan asıllı Nazir Ahmet... Nazir Ahmet Daha önce de Fethullah Gülen'i Lordlar Kamarası'na konuşmacı olarak davet etmiş...

Ekici, Yazıcıoğlu'nun Londra'daki açılım tekliflerini kabul etmediğini vurguluyor.

"Bu desteği isteyenlerin BOP planlayıcıları olduğu söylenebilir. Bu görüşmelerde Muhsin başkanın tavır aldığını, dönemin üst düzey yöneticilerine bu işin yanlış olduğunu, bu işin karşısında olacağını, gerekirse demir çarık giyip, demir asa alıp Türkiye'yi karış karış gezip insanları bu noktada bilinçlendirip sizin karşınızda olurum dediğini biliyoruz."

Avukat Ekici "suikast ve açılım ilişkisinin üzerine gidilmeli" diyor.

"Muhtemelen bir iddianame hazırlanıyordu, daha sonra durduruldu, iddianame böyle başlıyordu. İngiltere görüşmeleri ve devamında Türkiye'de yapılan bu açılım süreçleri neticesinde olayın meydana gelmiş olduğu noktasında savcılık da bu kanaatteydi. Daha sonra özel yetkili mahkemelerin kapatılması nedeniyle bu dosya sürüncemede kaldı."

Türkiye'nin önündeki risklere dikkat Ekici 15 Temmuz uyarısı yapıyor...

"Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinden Muhsin Yazıcıoğlu olayının aydınlatılmasını istiyoruz, çünkü bu Türkiye'nin geleceği için de önemlidir, aydınlatılmazsa Türkiye'de çok 15 Temmuzlar olur."

HABER KAMERA: EKREM DEMİR

ulusal.com.tr

# muhsin yazıcıoğlu # bbp