Görevden alınan savcılardan çarpıcı açıklamalar

"Yargılanmamın nedeni Deniz Feneri yolsuzluğunu kapatmaktı". Bu sözler Deniz Feneri soruşturmasını yürütürken HSYK tarafından soruşturmadan el çektirilen savcılarından Nadi Türkaslan'a ait. Savcı Abdulvahap Yaren de, "zekât hırsızlarını korumak için" Deniz Feneri soruşturmasına müdahale edildiğini açıkladı.

Görevden alınan savcılardan çarpıcı açıklamalar

Deniz Feneri dosyasının görevden alınan savcıları Nadi Türkaslan ve Abdulvahap Yaren soruşturma ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Savcılar, Yargıtay'ın beraat kararını onamasının ardından konuştu.

Soruşturmadan, HSYK tarafından el çektirilen savcı Türkaslan "yargılanmamın nedeni Deniz Feneri yolsuzluğunu kapatmaktı" dedi.

Eski Deniz Feneri Savcısı Nadi Türkaslan, "Deniz Feneri yolsuzluğunu kapatmak için hukuku katlettiler. Amaçlarına da ulaştılar, Deniz Feneri soruşturmasını kapattılar. Beraat etmiş olmamla sadece suçsuz olduğum kanıtlanmadı, bu kararla yargıya yapılan haksızlık ve hukuksuzluk da tescillendi. " dedi.

Görevden alınan bir diğer savcı Abdulvahap Yaren, zekat hırsızlarını korumak için yargıya açıkça müdahale edildiğini söyledi.

Yaren, "Gün gelecek yargıya müdahale eden hırsızlar imparatoru ve firavunları da adil yargılamaya ihtiyaç hissedeceklerdir. Bu gerçekleştiğinde, adalet kavramı konusunda söylediklerim çok daha iyi anlaşılacaktır." dedi.

Yüzyılın soygunu olarak nitelendirilen Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılar evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla HSYK tarfından görevden alınmıştı. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, önceki gün savcılar Nadi Türkarslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz'ü haklı bulmuş ve beraat kararını onamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# hsyk # savcı # Nadi Türkaslan # deniz feneri # yolsuzluk # abdulvahap yaren