'Türkiye, Alman vekillere izin vermedi' Almanya'dan açıklama

Türkiye Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü'ne girmesine izin vermedi. Diplomatik kaynaklar, ziyaretin "bu süreçte uygun görülmediğini" ifade etti. Bir süredir İncirlik'e alternatif arayışında olan Almanya yeni adresi açıkladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ürdün'ün İncirlik'e alternatif olduğunu söyledi.

'Türkiye, Alman vekillere izin vermedi' Almanya'dan açıklama

Alman milletvekillerinin İncirlik ziyareti "uygun bulunmadı." İncirlik'te istenmeyen Berlin yönetimi ise yeni üs arayışına girdi.

Alman milletvekilleri İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek istedi. Ancak bu talebe yine onay çıkmadı. Diplomatik kaynaklar tarafından ziyaretin bu süreçte uygun olmadığı ifade edildi.

Berlin yönetimi ise kendisine yeni bir üs arıyor... Türkiye'den gidecek uçak ve askerler Ürdün'e konuşlandırılabilir.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülke olarak İncirlik Üssü'ne alternatif araştırmak zorunda olduklarını ve Ürdün'ün bu konuda bir ihtimal olabileceğini söyledi.

Şansölyenin sözcüsü Steffen Seibert de bir açıklama yaptı, durumu "kabul edilemez" olarak niteledi. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in konuyu NATO müttefikleriyle konuşacağını belirtti.

Almanya "somut bir şekilde" İncirlik'ten çekilme planları yaparken, düşünülen alternatifler Ürdün, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Kuveyt olarak sıralanıyor.

Türkiye ve Almanya arasında daha önce de İncirlik krizi yaşanmıştı. Almanya'nın Ermeni soykırımı yalanı, PKK ve FETÖ politikaları nedeniyle Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü'ne ziyaretine onay verilmemişti.

Ayrıca Alman uçaklarının, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde IŞİD'e karşı yürüttüğü istihbarat faaliyetleriyle ilgili bilgilerin Türkiye ile paylaşılmaması da iki ülke arasında kriz yaratmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # incirlik üssü # almanya