Makedonya'da ne oluyor?

Peki, Makedonya'daki çatışmanın öncesi ve sonrasında ortaya çıkan bulgular neye işaret ediyor? Çatışma için neden Kumanova bölgesi seçildi? Kim hangi açıklamalarla çatışmanın haberini verdi?

Makedonya'da ne oluyor?

Makedonya’nın Kumanova kentinde yaşanan çatışmayla ilgili ilk bilgiler, polisin operasyon düzenlediği grubun terör saldırısı hazırlığı olduğu yönündeydi. Ancak hem bulgular hem de açıklamalar Soros'un parmak izlerini ortaya çıkardı.

Makedon hükümeti polisle çatışan grubun ülkede etnik Arnavut hareketi başlatarak çatışmalara neden olan ve kısa adı UÇK olarka bilinen Kosova Kurtuluş Ordusu'na bağlı olduğunu açıkladı.

Makedonya Başbakanı Nikola Grujevski "Bu çatışma, Makedon-Arnavut çatışması değildir, devlete ve halka zarar vermeye niyetli kişilere yönelik bir operasyondur" dedi.

Konuyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Makedonya'daki olayların endişe ile takip edildiğini ve Balkan bölgelerinde etnik gerilimi tırmandırabileceğini belirten Bakanlık, renkli devrim uyarısı yaptı.

Sırp siyaset uzmanı Dusan Prorokovic'e göre de Makedonya'da yaşananlar "Kapsamlı bir oyun." Nedeni de Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini engelleme isteği.

ABD'li jeopolitik uzmanı Patrick Henningsen de Atina-Moskova yakınlaşmasını engelleyemediği için Washinton'un Yunanistan'daki büyükelçiliğinin görevden alınabileceğini yazdı. Zira Yunanistan projeye desteğini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# türk akımı # MAKEDONYA # olaylar