“Yaşananlar tarihe kara bir leke olarak geçecek"

Ankara'daki öğretmenlere yönelik polis şiddeti gündemdeki yerini koruyor. Eğitim İş, önceki gün yaşananlarla ilgili basın açıklaması yaparak AKP iktidarını ve emniyet güçlerini kınadı. Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, İçişleri bakanı istifaya çağırdı. Ankara Emniyet Müdürü ve Ankara Valisi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Eğitim İş Sendikası'nın “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü”nde öğretmenlere gaz ve plastik mermiyle yapılan müdahaleye tepkiler sürüyor. Eğitim İş İç İşleri Bakanı Efkan Alayı istifaya davet etti.

Öğretmenler, Eğtim İş Sendikası'nın öncülüğünde 17 Aralık'Ta Tandoğan'dan yürüyüşe başlamış, 20 Aralık'ta da Ankara'ya varmıştı. Tandoğan'a buluşan eğitimciler Kızılay'a yürümek isteyince, polisin çok sert müdahalesiyle karşılaşmıştı. Öğretmenler ters kelepçeyle karga tulumba gözaltına alındı.

Polis şiddetine maruz kalan Eğitim İş Sendikasi konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Genel Başkanı Veli Demir, Tandoğan'da yaşananların Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.

Demir, önce İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı istifaya davet etti. Ankara Emniyet Müdürü ve Ankara Valisi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Ankara Barosu da 20 Aralık’ta eğitimcilere yönelik şiddeti ve gözaltıları kınadı. Barodan yapılan yazılı açıklamada “protesto gösterileri en temel demokratik haktır ve kolluk görevlileri hiçbir surette orantısız güç kullanamazlar.” denildi.

ulusallkanal.com.tr

# tandoğan # polis müdahalesi