Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs salgınının bitiş tarihi verdi

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Kovid-19 ile ilgili umut veren bir açıklama yaptı. Kluge, en kötü senaryonun geride kaldığını salgının 2022 yılının başlarında biteceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs salgınının bitiş tarihi verdi

En kötü senaryonun geride kaldığını söyledi. Dünyanın umutla beklediği zaman için tarih verdi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Kovid-19 salgınının 2022 yılının başlarında biteceğini ifade etti.

Kluge, virüsün ilk yayılmaya başladığı 2020 yılına göre virüs hakkında daha fazla bilgiye sahip olunduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü, virüsün tamamen bitmeyeceğini de söyledi. "Virüs olmaya devam edecek, ancak kısıtlamalara ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Bu iyimser bir mesaj." dedi.

Kovid-19'un genetiğinin değişmesini de değerlendiren Kluge, mutasyonların normal olduğunu belirtti. Virüsün bulaştığı kişiye uyum sağlamaya çalıştığını ancak genetiği değişen virüsün hızlı yayılmasının kendilerini endişelendirdiğini vurguladı.

# koronavirüs # dünya sağlık örgütü # Kovid19 # avrupa # aşı # tarih # salgın # virüs # MUTASYON # Koronavirüs aşısı # dsö # MUTASYONLU VİRÜS # Kovid19 salgını # koronavirüs salgını # Hans Kluge # koronavirüs ne zaman bitecek # salgın ne zaman bitecek # pandemi ne zaman bitecek # kısıtlamalar # Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs # DSÖ koronavirüs # Dünya Sağlık Örgütü açıklama # genetiği değişmiş virüs